Mladima iz internata omiljeno mesto – Potok

0

Sa lepim vremenom Potok postaje pravo mesto za uživanjem. Uključene su fontane i veštački vodopad, koji je sam po sebi atrakcija. Razgovarali smo sa sugrađanima o tome šta im se najviše sviđa u parku Potok i koliko česro ga posećuju.

Međutim, odmah na početku susreli smo se sa poteškoćom – pronaći sugrađane. Jer Potok je preplavila grupa turista iz Beograda. Po njihovim licima vidimo da su oduševljeni. Žurili su se da vide čega sve ima u Potoku, pa nismo hteli da ih zadržavamo. Slikali su se međusobno pored vodopada, šetali i uživali u prirodi. A mi smo se vratili potrazi za sugrađanima.
Na samom ulazu u Potok na klupici sreli smo baku i deku koji su podelili sa nama značaj ovog parka za njih.
„Potok je prelepo mesto. Živim blizu i dolazim svaki dan. Najlepše je za decu i za nas stare. Još interesantnije će biti kada počne letnja scena sa radom, jer bude raznovrsnog programa.“, počinje Slobodan Ilić.
Njegova prijateljica Milenka Đorđević, slaže se sa njim.
„Najviše mi se sviđa priroda, kao da nisam u gradu. Svaki dan dolazim i uvek ima mnogo ljudi.“, kaže Milenka.
Rade Stojanović je još jedan sugrađanin koji je gotovo svakodnevno u Potoku.
„Kad god imam vremena, ja svratim. Evo, sada sam išao nešto da završim i rešio da svratim malo da odmorim.“
A kao i većini sugrađana, i Radetu se najviše sviđa priroda.
„Sviđa mi se priroda, cveće, vodopad. Mislim da je dobro mesto i da ima veliki značaj i za Jagodinu i za ljude koji ovde žive, ali i za turiste. Ovde svi pronađu neku razonodu.“, kaže Rade.
Milena Milutinović i Katarina Milosavljević učenice su srednje škole. Dolaze iz okolnjih mesta i smeštene su u internatu. Kad im vreme i obaveze oko škole dozvoljavaju, rado posete Potok.
„Dolazimo ovde otprilike svakog drugog vikenda.“, počinje Milena.
„Priroda je lepa, naročito vodopad.“, dodaje Katarina.
Sreli smo i Miru Šukaru, koja je iz Zrenjanina došla u posetu rođacima u Svilajnac. Odlučila je da usput poseti i Jagodinu.
„Prvi put sam ovde i odlično je! Sve mi se mnogo sviđa! Za decu milina!“, kaže mira oduševljeno.
Dece, ipak, bude mnogo više popodne. Kada ih roditelji posle posla uzmu iz vrtića i škole, pa svi zajedno dođu u park. Potok se tada ori od dečije graje. Za njih ima i ograđeni parkić sa toboganima i ljuljaškama.
Kada smo završili, naišla je ponovo ona grupa turista iz Beograda. U prolazu su nam rekli da su oduševljeni i da je ovo mesto predivno, ali su žurili da otkriju šta to još Jagodina ima da im ponudi.
Turisti su otišli,  naši sugrađani su ostali da u miru uživaju u prirodi kojom su okruženi, dok je pored njihov priča jedini zvuk koji se čuje – zvuk vodopada.
T.P.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime