MLADIĆEV ADVOKAT: U ŠOKU SMO

0

Branko Lukić, advokat Ratka Mladića, izjavio je da je šokiran osuđujućom presudom protiv njegovog klijenta kojom je Ratko Mladić danas osuđen na doživotnu robiju.

Neposredno nakon objavljivanja presude, Lukić je istakao da je očekivao oslobađajuću presudu za generala Vojske Republike Srpske.

„U šoku sam, ja sam iskreno verovao da će Tribunal doneti oslobađajuću presudu. Ono što se, u principu dogodilo, jeste da je sudsko veće praktično prepisalo presudu Radovanu Karadžiću. Zblanut sam, osećam se kao da nismo radili, kao da uopšte nismo ni bili u sudnici, izvodili dokaze“, rekao je Lukić.

O incidentu koji se dogodio u sudnici, kada je Mladić izbačen iz prostorije u kojoj se donosila presuda, Lukić je rekao da je njegov klijent bio ljut zbog ponašanja suda.

„Zabolela ga je laž, sve ono što su sudije iznosile ocenio je kao lažno, a na kraju im je rekao: „Uostalom, vi niste sud, vi ste NATO komisija“, objasnio je Lukić, koji je najavio žalbu na presudu.

„Gore od ovoga ne možemo proći, naravno da ćemo se žaliti. Dobili smo materijal presude bukvalno u kutijama, biće mnogo posla oko sastavljanja žalbe“, tvrdi Lukić.

kurir.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime