Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, izjavila je danas da će u julu biti pušteno u saobraćaj 24,5 kilometara auto-puta na istočnom kraku Koridora 10.

Ona je precizirala novinarima u Vladi Srbije da će biti otvorene deonice Crvena Reka–Čiflik i Čiflik–Staničenje, i to najverovatnije u periodu između 15. i 17. jula.

Koridor 10 je gotovo završen, naglasila je Mihajlović i dodala da će najveći deo tog putnog pravca biti gotov do kraja 2017. godine, dok će početkom 2018. godine biti završen i manji deo najtežih deonica kroz Grdeličku klisuru.

„Koridor 10 je gotovo završen, završavamo i teške deonice, a već sredinom jula puštamo u saobraćaj narednih 24,5 kilometara”, podvukla je ona, dodajući da je ova Vlada za dve godine završila gotovo 200 kilometara auto-puta.

Ministarka je istakla da ova Vlada nije davala nerealna obećanja niti je iko obmanjivao odlazećeg premijera i izabranog predsednika Aleksandra Vučića po pitanju rokova, već je, kako je objasnila, reč o teškim deonicama, poput Grdeličke klisure. Kad se na takvim deonicama radi, dodala je, ne može sve precizno da se predvidi.

“Kod takvih deonica, koliko god se trudili da završite radove u dan, postoje stvari na koje ne možete da utičete. Na primer, nedavno je pao potporni zid na kosini kod tunela Predajene usled prirodnog kretanja tla. To nije moglo da se predvidi”, objasnila je Mihajlović.

Nema komentara