KONCERT „KRALJA ČAČKA“ U GIMNAZIJI U SUBOTU

0

Alternativni Kulturni Centar Jagodina u saradnji sa Gimnazijom „Svetozar Marković“ i kompanijom CRH, u subotu 29.aprila od 21.00h organizuje koncert Kralja Čačka. Cena karte je 400 dinara, kupovina na licu mesta na dan odravanja koncerta

Kralj Čačka (za neke poznat i kao Nenad Marić) u novembru 2014. najzad je izašao na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i sveta sa singlom „Moj Avatar“. Dve godine i više desetina koncerata kasnije Kralj je objavio prvi studijski album „Zemlja snova„, da podvuče crtu, obraduje fanove i oslobodi mesto za nove pesme, nove priče i sudbine.

kralj-cacka

Neke stvari se znaju i znaće se: da je Kralj Čačka u stvari Kralj blata i da je Deda mraz švorc i da vodio bih ljubav stobom da nismo izgubili reč i da ja grlim te jako sa puno nežnosti i da ljude nije briga ni za nebo ni za cvet i da ti ne dođe isto veče već ti dođe predveče…. Ali, sada je vreme za nove avanture, nove koncerte, nove pesme i (što da ne?) novi album.

Za mnoge posetioce njegovih koncerata, dileme nema: Kralj Čačka jeste nekrunisani vladar muzike koju je teško svrstati u neku kategoriju. Istina je da se pojavljuje se u bljeskovima i svakim novim izvođenjem iznenadi time koliko je muzika u stvari i isključivo pitanje ljubavi i emocija. Njegova inspiracija leži u onom, za mnoge, savršenom skrovištu: između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih jazz melodija. Iz tog skrovišta Kralj Čačka izlazi na glavnu ulicu i vodi nas sa sobom na put oko sveta.Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, rokenrola i šansona, a nije mali broj onih koji ga nazivaju „srpskim Tomom Vejtsom„.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime