JUTROS VOLONTERI POMAGALI STARIJIMA, TAKSISTI IH BESPLATNO VOZILI

0

Taksisti u Jagodini su i ovog jutra od 4 – 7 časova besplatno prevozili penzionere do svojih domova, sa namirnicama koje su kupili. Kao i uvek, ispred jagodinskih supermarketa su bili volonteri Centra za socijalni rad, koji su pomagali najstarijim sugrađanima da prenesu svoje namirnice do taksija. Od uvođenja vanrednog stanja, to se dešava svaki put u organizaciji Skupštine grada Jagodina. Briga o najstarijim sugrađanima se odvija kontinuirano preko Centra za socijalni rad, koji starijima od 65 godina koji su socijalno ugroženi ili sa malim primanjima dostavlja, uz pomoć volontera, pakete sa hranom kao i higijenske pakete. Do sada su volonteri podelili preko 3500 paketa sa hranom i higijenom. Naši stariji sugrađani imaju mogućnost da preko kol centra koji je formiran pozovu volontere da im kupe ono što im nedostaje ili da za njih obave neku drugu potrebnu uslugu. Do sada je kol centar primio pozive od preko 4500 različitih osoba. Kol centar Grada Jagodine radi 24 sata, a brojevi telefona su 064 8197294,064 8197 295, 062 789003, 062 789086.


Direktorka Centra za socijalni rad grada Jagodina Biserka Jakovljević ovom prilikom je pojasnila i proceduru za dobijanje dozvole za kretanje za lica koja čuvaju starije od 65 godina, one koji su bolesni kao i ona lica koja imaju bolesnu decu.
“ Takva lica predaju zahtev Centru za socijalni rad, sa lekarskom dokumentacijom i očitanom ličnom kartom. Centar za socijalni rad zahtev prosleđuje nadležnom ministarstvu i i kada dobiju saglasnost od ministarstva Centar za socijalni rad će pozvati sve i svima uručiti potvrdu koju potpisuje gradonačelnik Jagodine.“
Grad Jagodina čini sve kako bi u uslovima vanrednog stanja sve institucije funkcionisale najbolje što mogu a na korist svih građana.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime