Izuzetni mafini sa ukusnom i rastresitom teksturom. Mogu se praviti sa svakim sezonskim voćem a za ljubitelje limunastog ukusa i prazni.
Potrebno je:
( mera je plastična čaša od jogurta)
1 čaša jogurta
1 i po čaša šećera
3 jaja
3 čaše brašna
1 kesica praška za pecivo
Rendana korica od jednog limuna
1 kašika limunovog soka
1 čaša ulja
Šljive (ili voće po ukusu)
Umutiti jaja penasto sa šećerom i dodati jogurt. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i koricom od limuna i lagano umešati u tečnu masu. Kada se sjedini dodati limunov sok i ulje. Kalupe za mafine oboložiti papirnatim korpicama, sipati kašiku smese, staviti šljivu (ako je manja -celu a ako je veća, polovinu) pa zaliti odozgo ponovo smesom. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta. Dobije se oko 15-16 mafina.
Prijatno!
Gordana Radojković