Izuzetni mafini sa ukusnom i rastresitom teksturom. Mogu se praviti sa svakim sezonskim voćem a za ljubitelje limunastog ukusa i prazni.

Potrebno je: 

( mera  je plastična čaša od jogurta)

1 čaša jogurta

1 i po čaša šećera

3 jaja

3 čaše brašna

1 kesica praška za pecivo

Rendana korica od jednog limuna

1 kašika limunovog soka

1 čaša ulja

Šljive  (ili voće po ukusu)

Umutiti jaja penasto sa šećerom i dodati jogurt. Brašno pomešati sa praškom za pecivo i koricom od limuna i lagano umešati u tečnu masu. Kada se sjedini dodati limunov sok i ulje. Kalupe za mafine oboložiti papirnatim korpicama, sipati kašiku smese, staviti šljivu (ako je manja -celu a ako je veća, polovinu) pa zaliti odozgo ponovo smesom. Peći na 220 stepeni oko 30 minuta.  Dobije se oko 15-16 mafina.

Prijatno!

Gordana Radojković

Nema komentara