ŽIVADIN I SAM BIO ŽRTVA OCA I BABE?

0

Sudija za prethodni postupak Višeg suda iz Jagodine Zoran Petrović potvrdio je da je Živadinu Živanoviću (19) iz Lozovika određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da izvršio krivično delo silovanje.

Živanović je posle petodnevne potere uhapšen u napuštenoj kući svog dede po ocu, u selu Donji Mišević. On je osumnjičen da je posle slave, prošlog petka, na prevaru i na silu ušao u kuću D. I. (74) iz Lozovika brutalno je pretukao i silovao.

Meštani Lozovika kažu da je i sam Živadin bio žrtva svog oca, koji ga je verbalno, psihički i fizički zlostavljao, ali i da je bio žrtva babe koja ga je čuvala.

-Postoje neka saznanja da je Živadin bio zlostavljan od babe koja ga je čuvala. Mislimo da se nesrećnoj babi iz Lozovika svetio za sve što mu je radila njegova baba. Ali to su neproverene priče, nadam se da će ozbiljni psiholozi razgovarati s anjim i utrvditi zašto se ovo sedilo. On nije bio loše dete, kaže jedna od meštanki sela.

Starica je kako je preneo Blic ispričala pred tužiocem šta se desilo te noći.

– Na slavi Sveti Luka, 31. oktobra, kod komšije Ace Dimitrijevića bila sam do 22 sata. Otišla sam kući na spavanje. Negde oko pola pet ujutru, začula sam da neko udara na ulazna vrata kuće. Mladić se predstavio kao komšija Aca i odškrinula sam vrata. Tad sam ugledala tog mladića Živadina. Udario je u vrata, odgurnuo me i uvukao u kuću. Počeo je da me bije, bilo je strašno. Bio je mnogo pijan – uznemireno je pričala starica.

Ona je tužiocu ispričala da nakon brutalnog prebijanja Živanović nije stao, već joj je stavio jastuk na glavu.

– Mislila sam da hoće da me uguši. Vikala sam, branila se, ali bio je jači. Ništa mi nije pomagalo. Mislila sam da mojim mukama nema kraja, da ću umreti. Tada me je silovao. Užas sam dočekala po stare dane – svedočila je D. I. nakon čega je tužilac jasno kvalifikovao krivično delo silovanje.
Starica je ispričala da ju je mladić posle silovanja ponovo tukao.
– Nije hteo novac, nije hteo dragocenosti. Rekao mi je da nikom ništa ne pričam, a ako budem nešto rekla, da će se vratiti i zapaliti mi kuću. Uplašila sam se. Ali nisam smela od sramote nikom da izustim ni reč. Sutradan su videli ljudi na groblju moje povrede, izgrebano lice i ruke, podlive, pa su me nagovorili da podnesem prijavu. Svi su me sada uzeli u zaštitu. Lakše mi je, ali se i sada plašim tog mladića, prošla sam kroz pakao – završila je svedočenje starica.

izvor Blic, internet

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime