JEDNA ULICA U JAGODINI NOSI IME VUKA BOJOVIĆA

0

Ime Vuka Bojovića nosi jedna ulica u Jagodini i to je ona koja prolazi pored ZOO vrta, nekadašnja ulica Stevana Ivanovića.

„Razlog za donošenje ove odluke je nemerljiv doprinos Vuka Bojovića u izgradnji ZOO vrta u Jagodini, zbog čega je dobio zvanje počasnog građanina grada 2006. Za doprinos koji je dao da grad Jagodine postane još poznatije mesto ne samo po privrednim potencijalima već i kao zanačajno turističko mesto u Srbiji, Vuk Bojović zaslužuje da jedna ulica u gradu nosi njegovo ime“, stoji u obrazloženju skupštinske odluke.

Predlog i inicijativu da Bojović dobije ulicu u Jagodini, kao i promenu naziva ulice Stevana Ivanovića i Vuka Bojovića, podneo je gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović.

Direktor Beogradskog zoološkog vrta preminuo je u Beogradu u 74. godini 17.septembra 2014. godine.

Direktor beogradskog Zoološkog vrta Vuk Bojović, koji je preminuo je danas u Beogradu, vodio je Zoološko vrt „Dobre nade“ 28 godina, od 1986 i u tom periodu „životinjsko carstvo“ je bilo obogaćeno sa više od 2.500 životinja.

Rođen je u Pljevljima, Crna Gora, 1940. godine. Diplomirao je i magistrirao vajarski odsek Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. Radio je kao slobodan likovni umetnik, autor je oko 30 bisti, među kojima i nekoliko narodnih heroja

Bio je i profesor u osnovnim i u srednjim školama, a u Višoj trgovačkoj školi u Beogradu bio je profesor i potom direktor. Bio ječest gost Jagodine a zahvajujući njemu pomoravska prestonica dobila je ZOO vrt.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime