IZGUBITE SALO NA STOMAKU UZ POMOĆ OVIH 7 PRIRODNIH LEKOVA

0

Ova rešenja izravnaće vaš stomak bez strogih dijeta i napornog vežbanja. Osim mršavljenja, postoji mnogo drugih razloga zbog kojih je dobro rešiti se viška na stomaku.

Da li vas tvrdoglavo salo na stomaku nervira? Iako doprinosi lepšem izgledu, kada rešite problem sa naslagama na stomaku, doprinosite svom zdravlju na duže staze i umanjujete rizik od dobijanja ozbiljnijih bolesti. Višak sala na stomaku može izazvati bolesti srca, povećati rizik od dobijanja dijabetesa tipa 2, visokog krvnog pritiska i drugih poremećaja. Nastavite sa čitanjem kako bi saznali koji domaći lekovi vam mogu pomoći u skidanju viška sastomaka, bez strogih dijeta i lifitnes trendova.

Povećajte unos proteina

Uvećavanjem proteina i manjim unosom ugljenih hidrata, najbrže ćete se rešiti sala na stomaku, bez dodatnog vežbanja. Protein balansira nivo šećera u krvi i snižava insulin, hormon koji šalje signal telu da čuva masti, pogotovo u predelu abdomena. Zdravije alternative za ugljene hidrate- zamenite belih leb i testeninu proizvodima od celog zrna, sezonskim voćem, korenastim povrćem i bundevama.

Dodajte kokosovo ulje u ishranu

Kokosovo ulje sastoji se od triglicerida srednjeg lanca, dok su mnoga biljna i semena ulja sastavljena od dugih lanaca triglicerida. Istraživanja pokazuju da većina pozitivnih svojstava kokosovog ulja dolaze upravo zahvaljujući visokoj količini triglicerida. Oni su lako varljivi, jetra ih brzo pretvara u energiju, ne talože se u telu kao masti i mogu poboljšati metabolizam.

Nađite svoje mesto za mir

Radite previše ili vam se puno toga događa u životu… hroničan stres može biti jedan od faktora koji doprinose nagomilavanju masti. Povišeni nivoi kortizola, hormona stresa, mogu pojačati apetit i povećati vašu potrebu za masnom hranom, usporiti metabolizam i doprineti taloženju naslaga oko stomaka. Pronađite aktivnosti koje vas opuštaju poput meditacije, dubokog disanja ili umirujuće kupke i lakše ćete se nositi sa svakodnevnim stresom, što će vam pomoći da smanjite salo na stomaku.

Pijte zeleni čaj svakog dana

Zahvaljujući katehinima, supstancama koje pomažu u mršavljenju, zeleni čaj je odličan izbor za detoksikaciju i skidanje masti. Katehini ubrzavaju metabolizam i pomažu jetri u sagorevanju masti. Pokušajte da zamenite kafu zelenim čajem; istraživanja su pokazala da su 4-5 šolja dnevno dovoljne za vidljive rezultate. Samo, pazite se kupovnih čajeva u flašama, u njima se često krije šećer koji može pregaziti sva lekovita svojstva čaja. Za najbolje rezultate, pravite svoj čaj i izbacite šećer u potpunosti, ili ga zamenite prirodnim zaslađivačem kao što je stevia, koja neće povećati nivo šećera u krvi.

Odredite vreme za spavanje

Jedan od iznenađujućih metoda koje pomažu u skidanju viška sala sa stomaka je spavanje. Istraživanja pokazuju da spavanje između 6 i 8 sati održava nivo insulina i hormona stresa u normali. Osim toga, imaćete svu neophodnu energiju za efektnije sagorevanje kalorija u toku dana.

Začinite obroke

Kukurmin je suspsanca sa antiupalnim dejstvima, koja se izvlači iz biljke, kukurme. Nekoliko tableta dnevno, ili dodavanjem ovog jakog začina u hranu, kukurmin će vašem organizmu obezbediti zdrav odgovor na svaku upalu, tako što će biti posrednik antiupalnim procesima u telu. Istraživanja su pokazala da kukurmin jača metabolizam i da je odličan sastojak za dodavanje u svaki recept, kako bi se ubrzao proces skidanja masti sa stomaka. Kako bi izvukli maksimum iz kukurmina, potražite ekstrakt kukurme koji sadrži barem 95% kukurmina.

Pijte puno vode

Konzumiranjem 8 čaša vode svakog dana, potpomažete varenje, smanjujete nadimanje i održavate funkcionisanje metabolizma  na najboljem nivou. Zamenite pića sa šećerom vodom, i na brz način ćete umanjiti dnevni unos kalorija, te ćete smršati i smanjiti stomak. Dodajte koju kap soka od limuna ili limete kako bi vam čaša obične vode malo živnula, i bićete na dobrom putu da ostvarite željeni cilj.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime