Borci za prava životinja blokirali Ibarsku magistralu na dva sata

0

Aktivisti koji se bore za prava životinja blokirali su juče na dva sata Ibarsku magistralu kod Lazarevca zahtevajući da se u Srbiji poštuju prava životinja i da institucije i ustanove u Srbiju počnu da primenjuju Zakon o dobrobiti životinja koji je na snazi još od 2009.godine.

Jedan od organizatora protesta, Ivan R. Ivanović, kaže da je do radikalizacije protesta došlo zbog toga što nadležni nisu reagovali na dosadašnje zahteve i da će ljubitelji životinja nastaviti blokade puteva sve dok država ne počne da primenjuje Zakon o dobrobiti životinja.

„Privatne firme sklapaju milionske ugovore sa opštinama i gradovima navodno rešavajuži problem napuštenih životinja, što nije istina. Imamo dokaze da oni te životinje ubijaju, kasape i sa bolestima oje dobijaju u njihovim tvz.prihvalitištima vraćaju na ulice. U te njihove objekte se ne može ući iako se oni plaćaju novcem svih građana Srbije. Uprava za veterinu dobila je novac iz fondova EUza rešavanje ove problematike na human način, ništa nisu uradili. Uprava az veterinu ne postoji, veterinarski isnpektori ništa ne rade, građani ne čipuju svoje životinje iako je to po zakonu obavezno već ih posle nekog vremena izbacuju na ulice. Gradska prihatilišta su u katastrofalnom stanju u njima psi umiru i niko se ne bavi ovom temom. Srbija svakodnevno šalje slike pakla koji se u Srbiji dešava“ kažu aktivisti za prava životinja.

Ivanović kaže da je današnji protest prošao uz manje razmirice sa nervoznim vozačima, a ukoliko njihovi zahtevi ne budu bili usvojeni, nastaviće sa blokadama.
 
„Nakon ovog planiramo da blokiramo Novi Sad i ići ćemo po Srbiji redom sve dok se ne primeni zakon“, poručuje.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime