DVE TRIBINE U BIBLIOTECI – „U KORAK SA EVROPOM“

0

U ponedeljak, 22. januara u Jagodini počinje realizacija projekta U KORAK SA EVROPOM koji je deo projekta Evropa za mene, koji, uz podršku EU sprovodi Evropski pokret u Srbiji. Početak projekta obeležiće dve tribine posvećene učenicima, studentima i prosvetnim radnicima Jagodine.

Prva tribina počinje u 12 časova, nosi naziv „Studiram, putujem, upoznajem Evropsku uniju“ i na njoj  će biti reči o mogućnostima da mladi ljudi iz Jagodine učestvuju u Erazmus+ stipendiranim studentskim razmenama na svim nivoima studija, kao i celokupnim master studijama, u 33 evropske zemlje. Biće predstavljene  i mogućnosti za mobilnost mladih do 30 godina, bez obzira da li studiraju ili ne, u vidu omladinskih razmena i volontiranja u inostranstvu. Takođe, biće predstavljen i Srednjeevropski program univerzitetske razmene (CEEPUS). Na tribini učestvuje Goran Bogunović iz Tempus Fondacije koja sprovodi EU program Erasmus Plus u Srbiji kroz koji se finansiraju projekti u oblasti obrazovanja i koja omogućava besplatno studiranje studenata iz Srbije u zemljama EU.

Druga tribina, „Mogućnosti za povezivanje obrazovnih ustanova i usavršavanje nastavnika iz Srbije u EU“, počinje u 13:30 časova i namenjena je učiteljima, nastavnicima, pedagozima, psiholozima, vaspitačima, direktorima i predstavnicima osnovnih i srednjih škola i predškolskih ustanova i drugih organizacija koje se bave obrazovanjem, omladinskih organizacija i organizacijama civilnog društva. Na ovoj tribini će biti reči o projektima saradnje predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, organizacija koje se bave obrazovanjem odraslih, kao i omladinskih organizacija, sa partnerskim ustanovama iz evropskih zemalja u okviru programa Erazmus +.  Biće predstavljeni i Erazmus + stipendirani programi mobilnosti nastavnog i nenastavnog osoblja iz škola iz Srbije  radi profesionalnog usavršavanja u zemljama EU, kao i strateških partnerstava ustanova iz Srbije i Evropske unije.

Tribine vodi Goran Bogunović iz Tempus Fondacije koja sprovodi EU program Erazmus + u Srbiji kroz koji se finansiraju projekti u oblasti obrazovanja i omogućava besplatno studiranje studenata iz Srbije u zemljama EU.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime