U ponedeljak 25.maja medicinski radnici Doma zdravlja u Ćupriji stupiće u štrajk upozorenja, najavio je za Infocentralu regionalni poverenik Sindikata “Nezavisnost” Branko Matejić.

„U ponedeljak ćemo stupiti u štrajk upozorenja u vidu jednočasovne obustave rada od 9 do 1o sati, dok smo potpunu obustavu rada zakazali za 2.jun. Takozvani neugovoreni radnici Doma zdravlja nisu primili platu dve godine, a ugovorenim radnicima kasni dva meseca. Nikakav dogovornije ispoštovan i mi stupamo u štrajk“ rekao je Matejić.

Njih 280 više od godinu dana nema overenu knjižicu, jer Republički fond za zdravstveno osiguranje to uslovljava uplatom doprinosa za sve takozvane neugovorne radnike, koji su u Domu zdravlja angažovani bez saglasnosti Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Ti doprinosi im nisu uplaćeni za prethodnih 12 meseci.

3 Komentara

 • Odgovori
  prekobrojni
  21. maja 2015.

  Svi ti „neugovoreni“ radnici, su primljeni stranački, preko veze, ili uz debeli mito koji su davali. I eto došao đavo po svoje, ne primaju plate, nemaju overene zdravstvene knjižice. E pa izvolite gospodo neugovoreni, ne da štrajkujeta, nego pred kuće onih koji su vas zaposlili, van zakona, pa od njih tražite pravdu, plate, i osiguranje. Vi vrlo dobro znate ko su te osobe, i koliko su zaslužni za vaš trenutni status.

 • Odgovori
  dejan
  23. maja 2015.

  sramota .280 nijih na onako sicusni dom zdravlja.vise ima radnika nego sto se dnevno javi neko za pomoc. kako ih nije sramota ionako ne rade nista … sva sreca pa nema sexa tamo jer bi to bio incest ,svi u rodbinskim vezama kao da im je to porodicna firma .

 • Odgovori
  Dom
  24. maja 2015.

  Pitajte gospodina sa slike koliko je dobar godišnje od svojih sindikalnih igara… a onda pitajte prekobrojne u Domu Zdravlja kome su davali od 1.500,00-5.000,00 eura za svoja radna mesta…