Pošta Srbije je danas pozvala decu da i uoči ove Nove godine, kao i 11 puta ranije, pišu Deda Mrazu i pisma pošalju do 8. decembra.

pismo deda mrazuPošta je poručila deci da u pisma spakuju i svoje pesme, priče, dogodovštine, crteže, želje, poruke. Akcija „Piši Deda Mrazu“ pokrenuta je u želji da podstakne decu do deset godina na stvaralaštvo, maštovitost i da ih ohrabri da, uz igru i zabavu, nekada i pišu, i bogate maternji jezik.

Pisma su oduvek bila odraz znanja i dobrog vladanja, kažu u Pošti. Na adresu Pošte Srbije pred svaku Novu godinu stigne više hiljada dečjih pisama Deda Mrazu, a prošle godine ih je bilo najviše – preko 9.000, iz čitave Srbije.

Na pismu treba obavezno napisati ime i prezime pošiljaoca, adresu, godinu rođenja i – broj telefona. Pisma treba slati na adresu: Nagradni konkurs „Piši Deda Mrazu“, poštanski fah 900, 11000 Beograd 6.

Deca koja pošalju najmaštovitija pisma dobiće nagrade.

3 Komentara

 • Odgovori
  18. decembra 2014.

  Dragi Deda Mraze,
  nadam se da sam ove godine bila dobra. Ako jesam zelela bih da mi doneses dve bojanke iz crtanog Mia i ja, rukavice, slatkise i jednu igracku konja. Ako ti zelis i mozes donesi mi jos nesto po tvojoj zelji, iznenadi me. Imam deset godina. Pozdrav!!!

 • Odgovori
  18. decembra 2014.

  Dragi Deda Mraze,
  nadam se da sam ove godine bila dobra. Ako jesam zelela bih da mi kupis jednu bojanku iz crtanog Mia i ja, rukavice, slatkise i jednu igracku konja. Ako ti zelis i mozes donesi jos nesto po tvojoj zelji, iznenadi me. Imam deset godina i zivim u Subotici. Pozdrav!!!

 • Odgovori
  Milica
  18. decembra 2016.

  Dragi dedamraze zovem se Milica i zivim u Beogradu, za novu godinu bih želela da dobijem akibento. Pozdrav!