DANAS SU PREDSEDNIČKI IZBORI U SRBIJI

0
16.03.2014. BEOGRAD, IZBORI, Izborno mesto Osnovna sskola 'Jovan Popovich' na Karamburmi. U Srbiji se odrzzavaju vanredni parlamentarni izbori, izbori za Skupsstinu grada Beograda. Snimio: Nenad Negovanovich

U Srbiji će danas biti održani predsednički izbori na kojima učestvuje 11 kandidata, a pravo glasa ima 6.724.949 birača koji će moći da se izjašnjavaju na 8.396 biračkih mesta.

Na Kosovu i Metohiji u birački spisak upisano je 105.929 birača koji će moći da glasaju na 90 biračkih mesta.

Glasanje u inostranstvu omogućeno je na 53 biračka mesta u 32 zemlje. Glasači koji imaju prebivalište u Velikoj Britaniji, Kanadi i SAD glasali su juče.

U Srbiji je na snazi izborna tišina koja će trajati do zatvaranju biračkih mesta, u 20 sati, a tokom koje je zabranjena izborna propaganda.

Na izbornoj listi su Saša Janković (kojeg je predložila grupa građana), Vuk Jeremić (grupa građana), Miroslav Parović (Narodni slobodarski pokret), Saša Radulović (Dosta je bilo), Luka Maksimović (grupa građana), Aleksandar Vučić (Srpska napredna stranka i ostale članice vladajuće koalicije), Boško Obradović (pokret Dveri), Vojislav Šešelj (Srpska radikalna stranka), Aleksandar Popović (Demokratska stranka Srbije), Milan Stamatović (grupa građana) i Nenad Čanak (Liga socijaldemokrata Vojvodine).

(Beta, 02.04.2017)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime