KOJE TELEVIZIJE ĆE PRATITI IZBORNU NOĆ

0

Danas će građani Srbije izaći na birališta i poveriti svoj glas jednom od jedanaest kandidata. Rezultati će biti praćeni i na televizijama iz minuta u minut. Objavljujemo kako će neke od TV stanica u svojim posebnim emisijama pratiti predsedničke izbore

RTS

Tradicionalno, građani Srbije će rezultate izbora i njihovo tumačenje najbrže i najtačnije saznati na programima svog javnog servisa. Tokom izbornog dana, 2. aprila 2017, od otvaranja biračkih mesta pa do proglašenja nezvaničnih rezultata na RTS1 i RTS Satelit, Radio Beogradu i internet portalu RTS.RS tok izbora neprekidno će se pratiti.

Preko mreže od 24 dopisništva u Srbiji, kao i dopisništava u Briselu, Vašingtonu, Čikagu, Berlinu, Beču i Tokiju, iz RIK-a, CeSID-a i CRTE neprestano ćemo vas obaveštavati o toku glasanja. Po isteku izborne tišine, uključivaćemo se iz svih jedanaest štabova predsedničkih kandidata, kao i iz prostorija IPSOS-a, gde se na osnovu uzorka procenjuje konačan rezultat izbora. RTS-ovi reporteri biće tog dana i te večeri na svakom mestu gde se događa nešto važno što se tiče izbora, ne zanemarujući ni ostale vesti. Specijalna TV emisija „Izborna noć“ počinje u osam uveče na RTS1 i RTS Satelit, u nedelju, 2. aprila. Urednici i voditelji biće Zoran Stanojević i Gorislav Papić, koji će u studiju razgovarati sa analitičarima. Građani širom Srbije ali i iz inostranstva moći će da uživo da prate prebrojavanje glasova i analize na internet portalu RTS.RS. Izveštaji će biti na udarnom mestu naslovne strane, a za tu priliku pojačaćemo i video-strim emisije „Izborna noć“ sa RTS1. Nastojaćemo da ponovo dokažemo da se borimo za vaše pravo da znate sve.

N1

Televizija N1 priprema specijalni program u izbornoj noći. Reporteri N1 pratiće zbivanja u izbornim štabovima predsedničkih kandidata, Republičkoj izbornoj komisiji, CESID-u i CRTI. Osim reporterskih uključenja uživo program će se odvijati i u tri studija N1. Gosti-komentatori N1 u izbornoj noći biće: Zoran Stojiljković – profesor FPN, Cvijetin Milivojević – politikolog, Jovo Bakić – sociolog i Dragoljub Draža Petrović – glavni urednik Danasa. Sa njima će razgovarati Milan Šarić i Minja Miletić. Rezultate koji budu pristizali, sa Majom Žeželj analiziraće profesor i nekadašnji direktor CESID-a Zoran Lučić. Program u news studiju N1 vodi Branislav Šovljanski.

Prva, B92 i Al Jazeera Balkans

Prva i B92 jedine su televizije sa nacionalnom frekvencijom koje će zajedno sa Al Jazeera Balkans tokom izbornog dana 2. aprila o volji građana i proceni rezultata CeSID-a prve informisati svoje gledaoce. Zahvaljujući saradnji Antena grupa Srbija i Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID), u specijalnim informativnim emisijama koje će biti emitovane tokom celog dana na Prvoj televiziji i B92, građani Srbije imaće priliku da prate rezultate glasanja na predsedničkim izborima od 12 časova do ponoći, dok regionalni ekskluzivitet u prenošenju izborne volje građana Srbije pripada Al Jazeera Balkan. Sve najvažnije informacije i prve procene izbornih rezultata kao i najmoderniji grafički prikaz glasanja o ishodu predsedničkih izbora na Prvoj televiziji prenosiće u vestima Ana Mitić. Ana otkriva kako se priprema celodnevna emisija i po čemu se razlikuje od drugih.

– Izborni dan pratićemo od podneva i na svaka dva sata izveštavaćemo gledaoce o toku izbornog dana. Naši iskusni reporteri tokom popodneva i večeri biće u izbornim štabovima predsedničkih kandidata. Zajedno ćemo pratiti brojanje glasova, preko procene agencija, do konačnog rezultata iz RIK. Mi ćemo se baviti činjenicama i faktima. Neće biti analitičara i političara, već samo konkretni rezultati. Naša parola biće: Kratko, jasno, objektivno, profesionalno. Tokom izborne noći naši gledaoci imaće priliku da prate redovan program naše televizije, a da istovremeno u svakom trenutku, grafičkim prikazom na ekranu budu informisani o broju prebrojanih glasova. Dakle, tabela CESID-a odmah po zatvaranju biračkih kutija permanentno će stajati na ekranu i na njoj će momentalno biti vidljiva svaka promena u broju prebrojanih glasova. Nešto slično evrovizijskom prenosu glasanja. To je osnovna razlika u odnosu na uobičajeno čekanje rezultata u studiju sa gostima, kaže Ana Mitić. Na televiziji B92 voditelji specijalne emisije „Izbori 2017“ biće Slavko Beleslin, Ivana Konstantinović i Suzana Trninić.

danas.rs

Prethodni tekstDANAS SU PREDSEDNIČKI IZBORI U SRBIJI
Sledeći tekstU JAGODINI DO 11 SATI GLASALO OKO 10 ODSTO

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime