DANAS DEMOKRATSKA STRANKA BIRA NOVOG PREDSEDNIKA

0

Izborna skupština Demokratske stranke (DS), na kojoj će 1.556 delegata birati novog predsednika i pet potpredsednika stranke, kao i predsednika Političkog saveta i članove stalnog sastava Glavnog odbora, biće održana u subotu u Centru Sava u Beogradu.

Za mesto predsednika DS kandidovali su se Gordana Čomić, Zoran Lutovac i Branislav Lečić, dok je kandidaturu za potpredsednike podnelo njih 13.

Dve kandidature su podnete za predsednika Političkog saveta DS-a i oko 90-ak kandidatura za članove stalnog sastava Glavnog odbora.

Članovi tima Gordane Čomić odnosno kandidati za potpredsednike stranke su poslanica Nataša Vučković, predsednik pokrajinskog odbora DS Miroslav Vasin, general Sreto Malinović, predsednik Izvršnog odbora DS Radoslav Milojičić i bivša predsednica opštine Vračar Tijana Blagojević.

Lutovac pored sebe ima predsednika opštine Paraćin Sašu Paunovića, odbornicu DS u Vršcu Draganu Rakić, poslanika Dejana Nikolića, v.d. predsednika beogradskog odbora Dragoslava Šumarca i poslanicu Aleksandru Jerkov.

Branislav Lečić prilikom potpisivanja namere o kandidaturi nije izlazio sa imenima potpredsednika već je naveo da „ne želi da ima nijednu ekipu osim Demokratske stranke“.

Izbori u Demokratskoj stranci su usledili pošto je predsednik DS Dragan Šutanovac podneo ostavku posle loših izbornih rezultata na beogradskim izborima na kojima su demokrate osvojile 2,25 odsto glasova izašlih birača.

Šutanovac je za predsednika DS izabran na neposrednim izborima 2016. godine, dok će izbori u subotu biti održani po delegatskom sistemu, što se objašnjava najčešće finansijskim i tehničkim razlozima jer je većina tražila da se izbori održe što pre.

Beta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime