Lagana, zdrava čorba za ubrzavanje metabolizma a može i za dane posta.

1 glavica crnog luka

1 glavica belog luka

3 šargarepe

1 manji koren celera

1 tikvica

50 gr ovsenih pahuljica

Svež peršun

1 kašika suvog povrća

1 lovorov list

So,biber po ukusu

Pola kašičice karija

Na vrh kašičice đumbira u prahu ili svežeg rendanog

Maslinovo ulje

Limunov sok po ukusu

Propržiti na maslinovom ulju sitno seckan crni i beli luk. Dodati sitno seckano ili izrendano povrće – šargarepu, tikvicu , celer i lovorov list. Sve zajedno kratko prodinstati, posoliti i pobiberiti i naliti sa oko litar i po kipuće vode. Dodati suvo povrće, đumbir i kari i  posle oko pola sata kuvanja dodati ovsene pahuljice.  Posle 10 minuta skinuti sa vatre  i dodati sitno seckan peršunov list.  Jesti malo prohlađenu sa limunovim sokom.

Prijatno!

 

Nema komentara