Lagana, zdrava čorba za ubrzavanje metabolizma a može i za dane posta.
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
3 šargarepe
1 manji koren celera
1 tikvica
50 gr ovsenih pahuljica
Svež peršun
1 kašika suvog povrća
1 lovorov list
So,biber po ukusu
Pola kašičice karija
Na vrh kašičice đumbira u prahu ili svežeg rendanog
Maslinovo ulje
Limunov sok po ukusu
Propržiti na maslinovom ulju sitno seckan crni i beli luk. Dodati sitno seckano ili izrendano povrće – šargarepu, tikvicu , celer i lovorov list. Sve zajedno kratko prodinstati, posoliti i pobiberiti i naliti sa oko litar i po kipuće vode. Dodati suvo povrće, đumbir i kari i posle oko pola sata kuvanja dodati ovsene pahuljice. Posle 10 minuta skinuti sa vatre i dodati sitno seckan peršunov list. Jesti malo prohlađenu sa limunovim sokom.
Prijatno!