ČLAN LDP PODNOSI OSTAVKU U RIK U SKLADU SA ZAHTEVOM STUDENATA

0
Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović najavio je danas da će član te stranke u Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) u ponedeljak podneti ostavku, kao odgovor na zahtev studenata koji već šest dana protestuju u Srbiji.Jovanović je u pisanoj izjavi naveo da LDP na taj način pruža podršku jednom od glavnih zahteva studenata koji se bore za reformu izbornog zakonodavstva i dodao da taj njihov cilj, kao i gest LDP-a, ne vode Srbiju u dublje podele, već otvaraju perspektivu normalnog života čitavoj zemlji.

„Mi, političari, treba da uradimo jedino što je normalno i u ovom trenutku potrebno. Umesto šupljih hvalospeva i glupih kritika, svi mi koji možemo treba da pomognemo da se ispuni onaj studentski zahtev za koji smo lično odgovorni. Zato će predstavnik LDP-a u RIK-u u ponedeljak podneti ostavku i pored toga što je tokom celog izbornog procesa radio pošteno i u skladu sa zakonom ukazivao na određene nepravilnosti u postupanju članova RIK-a“, rekao je Jovanović.

On je ocenio da studentski zahtevi ne smeju biti ignorisani i da se na njih što pre mora odgovoriti, te da partije i pojedinci ne smeju da zloupotrebljavaju protest studenata koji svojom listom zahteva „žele da menjaju u zemlju u kojoj će moći i da žive a ne samo iz nje da odu“.

„Ovako podeljeni, nesposobni da pronađemo zajednički jezik, pravimo žrtve od svih građana, a na prvom mestu studenata koji su najneviniji među nama, jer se danas bore za bolju Srbiju u kojoj ćemo sutra živeti, za razliku od bezidejnih ili neprihvatljivo pogrešnih stranaka koje su sebično opsednute procentima, mandatima ili liderstvom“, rekao je Jovanović.

Mladi, koji od ponedeljka protestuju nezadovoljni pobedom Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije, traže smenu članova RIK, Regulatornog tela za elektronske medije, urednika Radio-televizije Srbije, predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković i sređivanje biračkog spiska.

beta

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime