U jagodinskoj bolnici posao za mlade lekare

0

Opšta bolnica u Jagodini će od 1. marta biti kadrovski jača za 16 lekara sa položenim državnim ispitom, ali bez radnog iskustva, sa kojima su juče potpisani ugovori o radnom angažovanju na šest meseci, prenose Novosti.

Reč je republičkoj akciji „8 plus“, u okviru koje je Ministarstvo zdravlja objavilo javni poziv svima koji su studije medicine završili sa prosečnom ocenom većom od osmice. Kandidati su sami birali ustanovu, pa se za rad u Jagodini prijavio 21 lekar, među kojima ih je 16 bilo iz drugih gradova.

„Neki od njih su u međuvremenu rešili svoj status, a mi smo primili čak 12 kolega koji nisu iz Jagodine. Pola godine plate će im obezbeđivati RFZO, verujem da će potom dobiti i stalni angažman, a već su se opredelili i za specijalizacije koje započinju na jesen“, kaže za Novosti direktor Opšte bolnice dr Miloš Lukić, napominjući da bi ova ustanova, po kadrovskom planu, trebalo da ima 133 lekara, što će se dostići i povratkom tridesetak kolega sa usavršavanja.

Prethodni tekstPredsedništvo JS jednoglasno donelo odluku o izlasku na parlamentarne izbore u koaliciji sa SPS i podršci Vučiću
Sledeći tekstPomoravska okružna liga: FK „Mladost“ Tečić – FK „Sloga“ Voljavče 1:3

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime