BEOGRADSKA GRUPA „NAKED“ ODRŽALA KONCERT NA FAKULTETU PEDAGOŠKIH NAUKA

0

Beogradska grupa „Naked“ održala je sinoć koncert u okviru manifestacije „Putokazi kulture“ u amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini.

– Počinjemo Baltičku turneju u Jagodini, sutra smo u Mađarskoj, preksutra Vroclav u Poljskoj, pa Litvanija, Letonija i Estonija.  Ljudi koji prate muziku znaju za nas i ovde, ali prihvaćeni smo i u svetu, sviramo na festivalima i u klubovima. Ne pravimo razliku gde sviramo u Srbiji ili bilo kojoj drugoj državi. Super je to što smo došli do trenutka da putujemo i delimo našu muziku sa svetom. Naša muzika ima dosta uticaja sa Balkana, ali volimo da kombinujemo sve dobre stvari – kaže vođa benda Branislav Radojković.

U Jagodini je koncert slušala i gledala publika raznih godišta od osnovaca nižih razreda do starijih i iskusnijih. „Naked“ je vrhunski core-band čija muzika počiva na jedinstvenom miksu globalnog urbanog gruva začinjenom balkanskom tradicijom i fri džezom.

 – Naši studenti i građani Jagodine imali su priliku da slušaju bend koji je uveliko na Evropskoj turneji i koji je mnogo poznatiji u svetskim, nego u domaćim, okvirima. Upravo su se vratili su se iz Ukrajine. Ponosni smo na činjenicu da nam dolaze vrhunski muzički autori, kao i da naši studeni mogu da prisustvuju vrhunskim umetničkim događajima – rekao je prof dr Marko Đorđević.
blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime