AZILU POTREBNA POMOĆ ZA GRADNJU KUĆICA ZA PSE

2

Jagodinsko prihvatilište za pse koje se nalazi kada se od Republičkog SUP – a u Jagodini krene ka naplatnoj rampi, a zatim prvo skretanje levo kod objekta JP „Standard“ za prečišćavanje voda, je mesto gde se trenutno nalazi oko 30 pasa. Azil ima zatvoreni objekat koji se greje i tu su smešteni slabiji psi, dok su oni jači u dvorištu gde se nalaze već propale kućice u kojima je slama. Radnici azila brinu o psima, a kako zakon nalaže, obaveza azila je da pse steriliše i čipuje a zatim ih vrati na ulicu. U danima kada je temperatura daleko ispod nule, vraćanje pasa na ulicu nije dobro rešenje.

2

„Naravno da uvek izlazimo po pozivu, ako nas neko od građana pozove da zbirnemo psa koji se smrzava, odmah ćemo to učiniti. Dovoljno je da građani životinju zadrže na jednom mestu dok mi ne dođemo. Potrebno je da promenimo kućice i da one budu betonirane, pokrivene i da to bude trajno rešenje. Za to su nam potrebni sponzori i ljudi koji su voljni da pomognu u zbrinjavanju životinja“ kažu nadležni u azilu.

6

Za zidanje kućica potrebno je oko 2000 giter blokova, 500 pregradnih blokova, 50 kvadrata OSB table, 750 komada crepa, 15o m letvi i oko 9 kubika betona. Infocentrala i azil pozivaju građevinske firme i sve ljubitelje životinja da pomognu u rešavanju ovog problema. Takođe, ukoliko to odobre nadležni, potrebno je dvorište gde se nalaze psi proširiti i umesto „parka“ koji prema nacrtu projektanta ima ulogu da samo krasi zelenilom azil, proširiti i pretvoriti u dvorište koje bi primilo veći broj pasa i dalo im veću mogućnost kretanja.

1

U azilu se trenutno nalazi veliki broj rasa, od malih do velikih poput šarplaninca, ima haskija, retrivera, divnih mladih pasa koji čekaju na udomitelja. Azil svako može posetiti utorkom i petkom od 10 do 12 sati, odneti hranu, raspitati se o zdravlju životinja i eventualno pronaći prijatelja i ljubimca.

Broj telefona jagodinskog azila je 066 60 35 035

2 KOMENTARA

  1. DA LI MORAJU OVAKO ,,ZICKATI,, LOVU, MALO LI SE NA GODISNJEM NIVOU ODVAJA ZA SINTERAJ ?
    SAMO ZA 30 PASA …auuuuu, pa to tek ne valja !!!
    BROJEVE CIPOVA NE DAJU, TOLIKO RADE PO ZAKONU, DOK SE SINTERSKI VETERINAR LJUTI I BESNI, ZASTO SE TO TRAZI …

  2. DA LI MORAJU OVAKO ,,ZICKATI,, LOVU, MALO LI SE NA GODISNJEM NIVOU ODVAJA ZA azil?
    SAMO ZA 30 PASA …auuuuu, pa to tek ne valja !!!
    BROJEVE CIPOVA NE DAJU, TOLIKO RADE PO ZAKONU, DOK SE SINTERSKI VETERINAR LJUTI I BESNI, ZASTO SE TO TRAZI …

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime