ŽARKO SAVIĆ: DALI MI ROK DA PREĐEM U SNS, NISAM, DAN POSLE SAM UHAPŠEN

2

Član Opštinskog veća SO Paraćin Žarko Savić priveden je po nečijem nalogu jer je prevezao hranu za učenike seoskih osnovnih škola, pošto vlasnik firme koji snabdeva užinom decu nije mogao da preveze pecivo tog jutra. Savić kaže da je par dana pre toga imao rok da „predje u SNS“ do četvrtka, ali pošto to nije uradio, u petak ga je sačekala policija.

„Sačekao me je policijski auto, a policajci su mi rekli da sam osumnjičen da spremam hranu za školu, što je totalna neistina. Izašao sam u susret prijatelju koji inače zvanično dostavlja užinu školi, a koji me je zamolio da zbog lošeg zdravstvenog stanja supruge koja vozi to dostavno vozilo, tog jutra ja prevezem kutije sa užinom. Naravno da sam izašao u susret prijatelju da dostavim užinu kako deca ne bi bila gladna. Medjutim, i jedna takva mala usluga prijatelju poslužila je političkim neistomišljenicima koji su je zloupotrebili. Dan pre toga, u četvrtak istekao je rok, kako mi je poručeno, da predjem u SNS u Paraćinu. Privodjenje je izvršeno u petak“ rekao je Žarko Savić član Opštinskog veća i član Porketa „Zdrava priča“ koji učestvuje u vlasti u ovom gradu a koju predvodi Saša Paunović, već mnogo puta napadan od strane naprednjaka u Paraćinu.

Njega su policajci odvezli u stanicu da da izjavu, a posle toga pretresli mu celu kuću kako bi, pretpostavka je, pronašli hranu koju navodno proizvodi za dečju užinu. Žarko kaže da je delovalo da traže i bilo šta drugo što bi moglo da bude povezano sa nekim krivičnim delom.

„Celu kuću su mi pretresli, kao da su tražili oružje, drogu ne znam ni ja šta…ja sam običan čovek, poljoprivrednik, malo je reći da smo svi u kući bili šokirani. Pretresli su kompletno domaćinstvo. Naravno nisu pronašli ni jedan jedini element koji bi naveo na bilo koje krivično delo. Ne znam šta su još tražili, možda nešto za šta bi me dodatno optužili. Ceo ovaj događaj posmatram kao pritisak od strane SNS u Paraćinu potpomognut medijskom hajkom na neregestrovanim izmišljenim portalima koje kontroliše i uređuje SNS“ kaže Žarko.

Srđan Gligorijević vlasnik firme „Basler“ iz Varvarina koja zvanično dostavlja užinu paraćinskim školama, kaže da je Savićeva dobrota i usluga za koju ga je zamolio, napravila problem zbog čega mu je jako žao.

„Moja supruga je operisala vene u Kliničkom centru u Nišu i mi smo tog dana morali da budemo na kontroli u 9 sati ujutru. Probao sam da zamolim doktora da pregled pomerimo za 12 kako bismo stigli da razvezemo užinu, ali doktor nije mogao jer je već imao mnogo zakazanih pregleda. Žarko i ja smo prijatelji iz škole, a on, s obzirom da je iz sela Raševica odlično poznaje celu paraćinsku opštinu i sve škole po selima Svojnovo, Potočac, Trešnjevica. Zato sam njega zamolio da mi učini uslugu i preveze užinu jer niko drugi ko ne poznaje teren ne bi to mogao da uradi u predviđenom roku. On je na to pristao i eto kako ga je koštala njegova dobrota. Deci ta užina nije ni dostavljena jer je pakete odvezla policija, pa sam ja kasnije kada sam došao iz Niša, iz brige da li su ta deca uopšte jela jer roditelji ako dete ima užinu u školi, deci ne šalju novac, o svom trošku kupio kroasane u samoposluzi i odneo đacima. Jako mi je žao što sam zbog prijateljske molbe, Žarku napravio problem“ kaže Srđan Gligorijević.

A.Đ.

POLICIJA FOTOGRAFIŠE ZA SNS?

Na paraćinskom portalu za koji građani kažu da pripada Srpskoj naprednoj stranci u ovom gradu, pojavila se fotografija privođenja Žarka Savića s ledja. Postavlja se pitanje da li pripadnici državnih policijskih organa Srbije, fotografišu one koje privode a zatim to dostavljaju naprednjacima koji kasnije taj materijal koriste za podizanje medijskih hajki na neistomišljenike.

„Jako sam se iznenadio kada sam video tu fotografiju. U policijskom automobilu sa mnom su bila još tri policajca. Kada smo izašli jedan mi je stavio ruku na ledja i krenuo sa mnom. Dvojica su ostala iza nas. Nikog više tu nije bilo. Ja ne mogu da tvrdim da me je jedan od policajaca slikao i tu sliku dao naprednjačkom portalu radi podizanja hajke, ali žaliću se na ovakvo postupanje. Nikome nisam dozvolio fotografisanje niti me je iko pitao za dozvolu. U šoku sam ako je fotografiju načinio policajac, ali to ne mogu da tvrdim“ kaže Žarko.

 

 

(Medijski sadržaj je nastao realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekstFPNJ ove godine prima 210 studenata
Sledeći tekstHILJADU JAGODINACA KRENULO ZA PARALIJU

2 KOMENTARA

  1. […] „Sačekao me je policijski auto, a policajci su mi rekli da sam osumnjičen da spremam hranu za školu, što je totalna neistina. Izašao sam u susret prijatelju koji inače zvanično dostavlja užinu školi, a koji me je zamolio da zbog lošeg zdravstvenog stanja supruge koja vozi to dostavno vozilo, tog jutra ja prevezem kutije sa užinom. Naravno da sam izašao u susret prijatelju da dostavim užinu kako deca ne bi bila gladna. Međutim, i jedna takva mala usluga prijatelju poslužila je političkim neistomišljenicima koji su je zloupotrebili. Dan pre toga, u četvrtak istekao je rok, kako mi je poručeno, da pređem u SNS u Paraćinu. Privođenje je izvršeno u petak“ rekao je Žarko Savić,član Opštinskog veća i član Porketa „Zdrava priča“ koji učestvuje u vlasti u ovom gradu, za portal infocentrala.rs. […]

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime