sprema Zvonko Tomić
Penne ili fusili testenina
Zacini: so,mrvljeni beli biber
1 limun
400 grama majoneza
1 glavica crnog luka
Svež peršun
Tunjevina u maslinovom ulju
Nacin pripreme:
U posudu naliti vodu I ostaviti da proključa. Nakon toga staviti testeninu da se kuva. Testenina se uvek kuva al dente što znači prema zubu, ne sme da bude prekuvana vec kada je zagrizete mora da osetite otpor pod zubima. Otprilike je dovoljno oko 7 minuta da testenina bude gotova. Po završetku kuvanja testeninu lepo procediti I staviti u frizider da se ohladi. U medjuvremenu napraviti smesu od tunjevine, majoneza, sitno seckanog peršuna I crnog luka koji seckamo na kolutove. Smesu posoliti I pobiberiti po ukusu. Kada se testenina ohladila pomešati je sa dobijenom smesom i preko svega iscediti limun. Servirati I za dekoraciju koristiti paradajz ili crveni luk. Ovako pripremljenu salatu uvek sluziti rashladjenu.