MANJE FIRME OSLOBOĐENE PLAĆANJA TAKSE

0

Preduzetnici i pravna lica sa godišnjim prihodom do 50 miliona dinara na teritoriji Jagodine oslobođeni su plaćanja takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, a drugima je smanjena za 1,6 odsto, odlučili su odbornici Skupštine grada.

Svim pravnim licima u Jagodini osnovica za porez povećana sa 0,4 na 1 odsto u prvoj zoni, sa 0,4 na 0,8 u drugoj i 0,4 u trećoj. Izuzeta su proizvodna i preduzeća sa fer vrednošću.
Takođe je povećana poreska stopa za imovinu građana sa 0,35 na 0,4, što je treće uzastopno povećanje u protekle tri godine.

 Ekološka taksa za građane za sada ostaje na nivou 12 dinara po kvadratu godišnje.

– Zbog smanjenja cene kvadrata stambenog i poslovnog prostora, porez na imovinu biće manji u odnosu na ovu godinu za oko 10 odsto – potvrdio je gradonačelnik Ratko Stevanović.  Praktično cena kvadrata poslovnog prostora snižena je sa 148.000 na 106.000 dinara, odnosno za oko 30 odsto, ali je zato poreska osnovica povećana za 150 odsto.
Srednja preduzeća, sa prihodom iznad 50 miliona plaćaće do dve prosečne zarade, a velika do tri prosečne zarade, stoji u odluci Skupštine grada.  Preduzetnici i pravna lica sa godišnjim prihodom do 50 miliona dinara na teritoriji Jagodine oslobođeni su plaćanja takse za isticanje firme na poslovnom prostoru, a drugima je smanjena za 1,6 odsto.  Prosečna plata u Jagodini od januara do avgusta bila je 48.563 dinara što je manje za oko 1,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine i za toliko je umanjena visina lokalne komunalne takse.

Prethodni tekstZVONKO TOMIĆ PRIPREMA ZA VAS: TUNA PASTA SALATA
Sledeći tekstUHVAĆENO 4OO ILEGALACA, NAJVIŠE S KOSOVA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime