ZBIRKE POZNATOG JAGODINSKOG FILATELISTE U NEMAČKOJ EDICIJI SVETSKE BAŠTINE!

0

Zbirke poštanske istorije Srbije u vlasništvu Jagodinca, Predraga Antića Cukija, poznatog filateliste i hroničara jagodinske i srpske baštine, našle su se među najvrednijim svetskim zbirkama u Zlatnoj ediciji koju je izdala Nemačka država.

CUKIJEVA IZLIZBA
Markica iz Palanke za Smederevo

CUKI„Cilj Zlatne edicije je da edukuje širi krug publike o značajnim svetskim zbirkama u oblasti filatelije.Jedna od objavljenih zbirki je moja i predstavlja filateliju Kneževine Srbije i to od početkastvaranja srpske države početkom 19. veka kada je Srbija dobila hatišerif od Turske o samostalnosti pa do Kraljevine Srbije 1882.godine. Radi se o najvrednijim svetskim zbirkama“ kaže Antić.

Poznati Jagodinac planira izložbu prvih pisama u Jagodini, čak iz perioda kada je u Jagodini vladala kuga. On u svojim kolekcijama koje se čuvaju u sefovima u Beogradu poseduje prve markice koja su iz Jagodine obišle svet. Izložba će biti organizovana na proleće.

Predrag Cuki Antić bio je generalni direktor ATEX -a, kao i direktor GENEX -a u staroj Jugoslaviji i Moskvi, te suvlasnikom pored Zorana Drakulića čuvene Point grupe. Smatraju ga jednim od najuspešnijih Jagodinaca ikada.

Prethodni tekstKRUNIĆ: ODLAZNI NAM I KAPITEN CVETKOVIĆ
Sledeći tekstDR SAVIĆ PREDAO ZAHTEV ZA UPOTREBU KANABISA U ZDRAVSTVENOM SISTEMU SRBIJE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime