Zapalila se zgrada sa kineskom robnom kućom, ugroženo Kruševačko pozorište

0
Oko 8 časova jutros došlo je do velikog požara u Vidovdanskoj ulici u Kruševcu. Radi se o trgovinskom objektu bivšeg Beteksa, u kome se sada nalazi kineska robna kuća. Vatrogasci su uspeli da maksimalno lokalizuju požar i očekuje se konačno gašenje, prenosi Kuševac info.
 
„Kako nezvanično saznajemo, požar je prvo zahvatio treći sprat ovog objekta.
Policija je preventivno evakuisala stanare iz okolnih zgrada, a potencijalno su ugrožene i prostorije Kruševačkog pozorišta. Preventivno je u centru grada isključena i struja. Iz tog razloga trenutno je u prekidu i emitovanje programa Televizije i Radio Kruševca. U centru grada se još uvek vidi dim i oseća miris paljevine. Zbog opasnosti od obrušavanja fasade nagorele zgrade, saobraćaj će do daljeg, i nakon završetka akcije gašenja požara, u ovoj zoni biti obustavljen, što važi i za kretanje pešaka.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, brzom i efikasnom akcijom, lokalizovali su požar koji je jutros oko osam časova izbio u kineskoj robnoj kući u centru Kruševca. Preventivno su evakuisani građani iz okolnih objekata, a vatrogasno-spasilačke ekipe su pravovremenom reakcijom sprečile širenje požara u kojem nije bilo povređenih osoba. U intervenciji učestvuje devet vozila sa 33 vatrogasca-spasioca iz Kruševca, Trstenika i Ćićevca, kao i industrijske vatrogasne jedinice iz „Trajal korporacije“, preduzeća „Cooper tires“ i „Rubina“. U toku je dogašivanje požara – saopštila je Policijska uprava Kruševac“.
 
U akciji gašenja požara učestvovali su pored Vatrogasno spasilačke jedinice Policijske uprave PU Kruševac i Trayal AD, Coopertyrs, Rubin AD, Behtel Enca, JKP Vodovod, JKP Kruševac , ED Kruševac JKP Toplana, Služba Hitne pomoci Doma zdravlja i nadležne Gradske službe Kruševac
Zgrada u kojoj je izbio požar je iz 1938. godine. U pitanju je nekadašnja zgrada Trgovačke omladine, sagrađena iz dva krila. U jednom je stambena zgrada, a u drugom Kulturni centar i dopisništvo RTS-a, Pozorište, banka i više prodajnih objekata.
Izvor RTK
printskrin RTK 
Prethodni tekst165 miliona evra direktne budžetske pomoći EU za energente
Sledeći tekstMarko Stojanović (30) izgubio bitku za život, porodica će tražiti pravdu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime