POKRET ZA PREOKRET: TRAŽIMO POMOĆ JAGODINE ZA ZADUŽENE U ŠVAJCARCIMA

0

Pokret za PREOKRET traži da se građanima zaduženim u švajcarskim francima troškovi za komunalne usluge umanje za 50 odsto, navodi se u saopštenju PZP.

„Pokret za PREOKRET podneo je zahtev lokalnoj vlasti u Jagodini da se građanima koji imaju kredite u švajcarskim francima pomogne u teškom položaju u kom su se našli, tako što će im troškovi za komunalne usluge biti umanjeni za 50 odsto.
Pokret za PREOKRET podseća da je Srbija jedina među zemljama u okruženju koja je svoje građane zadužene u „švajcarcima“ ostavila na cedilu, pa su mnogi zaduženi ostali u potpunom beznađu, suočeni sa pretnjama da će im stanovi biti prodati na licitaciji.
„Umanjenje troškova komunalnih usluga pomoglo bi ovim ljudima dok njihov problem ne bude rešen. Pošto državni vrh do sada nije imao ni malo sluha za probleme zaduženih u švajcarcima, verujemo da će  vlast na lokalnom nivou pokazati solidarnost prema svojim sugrađanima i komšijama“ kaže Verica Arežina, poverenica Pokreta za PREOKRET u Jagodini
PREOKRET je predložio i izmene Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga kojim bi se zaštitili i korisnici kredita indeksiranih u drugim valutama ali i korisnici drugih finansijskih usluga“ navodi se u saopštenju Pokreta za PREOKRET.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime