Marko Stojanović (30) izgubio bitku za život, porodica će tražiti pravdu

0
Tridesetogodišnji Marko Stojanović iz Svilajnca preminuo je noćas u Urgentnom odeljenju Kliničkog centra u Beogradu. Prethodnih pet dana Marko se borio za život nakon više komplikacija nastalih tokom kolonoskopskog pregleda u ćuprijskoj bolnici.
Marko Stojanović (30) iz Svilajnca je u ponedeljak 24. oktobra otišao u ćuprijsku bolnicu na rutinsku kolonoskopiju gde je po rečima njegove supruge, tokom pregleda došlo do povrede tankog i debelog creva. Tokom hitne hirurške intervencije koja je usledila, probušeno mu je i plućno krilo, nakon čega je u veštačkoj komi prebačen je na odeljenje u Kragujevcu. Tamo su čak tri puta pokušali reanimaciju, a zatim su Marka prebacili u beogradski Klinički centar gde je upao u duboku komu, a tokom noći i podlegao povredama.
„Otišao je zdrav i prav na običan i rutinski pregled. Gastroenterolog dr Goran Gajić koji je radio pregled, probušio mu je i tanko i debelo crevo. Marka su onda hitno prebacili na hirurgiju, ali tamo su mu prilikom intubacije probušili plućno krilo. Postalo je kritično, nisu mogli da ga probude iz anestezije i hitno su ga prebacili u Kragujevac“, rekla je njegova supruga Nikolina za Novu S.
Iz ćuprijske bolnice medijima je za sada saopšteno da je sproveden vanredni unutrašnji stručni nadzor i da je o svemu obavešteno Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i zdravstvena inspekcija. 
Marko je bio otac dvoje dece.
Prethodni tekstZapalila se zgrada sa kineskom robnom kućom, ugroženo Kruševačko pozorište
Sledeći tekstGrujičić: Inspekcija će biti u ponedeljak u bolnici u Ćupriji

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime