ZA BOLNICE U JAGODINI, PARAĆINU I ĆUPRIJI – 17 MILIONA

0

Ministarstvo zdravlja odobrilo je blizu 17 miliona dinara za obnovu opštih bolnica i domova zdravlja u Jagodini, Ćupriji i Paraćinu.

Reč je o projektu obnove bolnica i Domova zdravlja u Srbiji koje realizuje Ministarstvo zdravlja.

Direktor Opšte bolnice u Chupriji dr Slobodan Gajić, izjavio je Tanjugu da će sredstva utrošiti na saniranje mokrih čvorova koji su i najlošiji, posebno u zgradama koje su starije gradnje.

„Da li ćemo moći sve uraditi što treba, zavisi i od cena izvođača“, rekao je Gajić.

Direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić je istakao da će sredstva biti utrošena za sređivanje sanitarnog čvora na Dečijem odelenju.

„Mi smo 2010. i 2012. godine uradili sanitarne čvorove, toalete i kupatila, ne čekajući Ministarstvo zdravlja da bi uradili ono sto je normalno da se uradi, i ostali su nam Dečije odeljenje i bolnička kuhinja“, rekao je Miletić Tanjugu.

Sada ćemo srediti Dečije odeljenje i kompletirati tu priču, a onda ćemo se snalaziti za kuhinju, dodao je on.

Rukovodstvo Opšte bolnice u Paraćinu se opredelilo za renoviranje Odelenja hirurgije i ortopedije, rekla je direktor Opšte bolnioce dr Slađana Vasić.

Rukovodstvo Doma zdravlja u Jagodini je odlučilo da sa dobijenim sredstvima okreči celu zgradu, „jer je to najmanja stavka u cenovniku“, a u Paraćinu za krečenje i uređenje sanitarnog čvra.

Domovi zdravlja u Svilajncu, Despotovcu i Rekovcu nisu dobili sredstva Ministarstva zdravlja za ovu namenu, izjavili su Tanjugu direktori dr Vera Branisavljević, dr Toplica Marjanović i dr Ivan Anđelić.

 Tanjug

Prethodni tekstSISTEM GREJANJA NA LIMENKE
Sledeći tekstPREDSTAVLJAMO AMBULANTU ZA REHABILITACIJU I ESTETSKI CENTAR „OZON ESTHETIC MEDIC“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime