SISTEM GREJANJA NA LIMENKE

0

Svi domaći, ali i svetski mediji prethodnih dana pisali su o pronalasku profesora matematike i informatike iz Paraćina Darka Milićevića. On je napravio sistem grejanja koristeći prazne limenke piva i svojom objavom na FB privukao veliku pažnju javnosti.

„Da utvrdimo činjenice koje ponavljam svim novinarima koji zovu, neki prihvate šta im kažem, drugi još malo naduvaju priču i objave kao da im ništa nisam rekao. Dakle:
Pod 1, Ja NISAM izumitelj ovog sistema. Ideja je stara koliko i limenke piva, ima napravljenih sistema i po Srbiji i po svetu, a ima i snimaka na youtube, može se izguglati sve to.
Pod 2, ja sam ovo napravio u eksperimentalne svrhe, a u cilju svojih interesovanja za zaštitu životne sredine, kao i iskorišćavanje obnovljivih izvora energije. Sve drugo što piše u novinama je preuveličano do neprepoznatljivosti i plod je senzacionalističkog doživljavanja realnosti.
Položio sam MENSA test, ali ne smatram sebe ništa većim genijem od bilo kog čoveka koji svoje slobodno vreme troši na neki svoj hobi, kao ja na radioamaterizam ili boravak u prirodi.
Rekao sam poneku reč za lokalne TV, a u cilju opovrgavanja bombastičnih novinskih natpisa i gužve po portalima. Izvinjavam se ekipama RTS-a i TV PRVA što sam im rekao da ne dolaze i da ne troše gorivo, jer nema nikakve senzacije u nekoliko limenki iz kojih izlazi topao vazduh. Da su se interesovali recimo za situaciju sa CHF stambenim kreditima, skupio bih nekoliko prijatelja, možda bi oni nešto imali da kažu za javnost“ objavio je Darko Milićević na svom Fejsbuk profilu.

Prethodni tekstODRŽAN SASTANAK INICIJATIVNOG ODBORA „POKRET LEVICA SRBIJE“ U JAGODINI
Sledeći tekstZA BOLNICE U JAGODINI, PARAĆINU I ĆUPRIJI – 17 MILIONA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime