VULIN U JAGODINI

2
JAGODINA – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je „situacija na granici Srbije sa Hrvatskom potpuno normalna“, da se u Preševu očekuje oko 3.000 izbeglica, ali i da Srbija neće biti sabirni centar za migrante sa Bliskog Istoka.
„Ne znamo kakvi su planovi drugih država, pažljivo pratimo situaciju, migranti prelaze u Hrvatsku na svim zvaničnim prelazima“, rekao je Vulin novinarima u Jagodini gde je, povodom Svetskog dana siromaštva, posetio porodicu Jelene i Ivice Grbića koja socijalno ugrožena.“Danas ima oko 700 migranata u Preševu, očekujemo da će ih u toku dana biti blizu 3.000 i Srbija će voditi računa o njima. Prvo ćemo pratiti šta se dešava na svim granicma i, naravno, koristićemo pravo da štitimo i sebe i svoje granice“, rekao je Vulin.

Ministar je podvukao da će svako ko bude na prostoru Srbije biti zbrinut, medicinski zaštićen, njegovo dete se neće smrznuti i neće ostati gladno, ali i upozorio da „Srbija neće biti neki prihvatni centar na kome će se skupljati migranti iz čitavog Bliskog Istoka“.

„Srbija nije koncentracioni logor i neće biti. Mi te ljude nećemo terati da ostanu na teritoriji Srbije. Srbija neće zatvarati granice, radićemo u svom interesu pa ćemo videti šta će se dešavati“, istakao je Vulin.

Tanjug

Prethodni tekstISPALA IVONA IZ JAGODINE
Sledeći tekstU HOTELU HILL REDOVNI SASTANAK PEDIJATRIJSKE SEKCIJE

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime