VUČIĆ U JAGODINI NA OTVARANJU „VIBAKA“

0

U Jagodini će danas biti puštena u rad Fabrika za proizvodnju traka najnovije tehnologije u industrijskom pakovanju, italijanske kompanije „Vibak“, a otvaranju će prisustvovati predsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Svečana ceremonija otvaranja fabrike biće u 10 sati, najavljeno je iz Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Kako je saopštila Skupština grada Jagodine, svečanom otvaranju prisustvovaće i prvi potpredsednik Vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić, ministar za rudarstvo i energetiku Aleksandar Antić i ambasador Italije u Srbiji Đuzepe Manco.

Investicija je vredna 75 miliona evra i zaposliće 400 radnika.

Fabrika je izgrađena u Industrijskoj zoni u Jagodini, na „koridoru 10“ oko 500 metara od međunarodnog autoputa i železničke pruge Beograd – Niš.

„Reč je o najvećoj fabrici u Srbiji i na Balkanu, površine 70.000 kvadratnih metara, u kojoj će zaposlenje naći 400 ljudi“, izjavio je Tanjugu predsednik Skupštine grada Dragan Marković – Palma.

Za početak će u njoj raditi 100 radnika, a u roku od godinu i po, preostalih 300, rekao je Marković.

Fabrika „Vibak“ planira izvoz od 150 miliona evra iz Jagodine, najviše u zemlje Istočne Evrope, bivšeg Sovjetskog saveza i u regiju Pacifika.

Izgradnja Fabrike „Vibak“ počela je 18. decembra 2013. godine, a kamen temeljac položili su tadašnji premijer Ivica Dačić, direktor „Vibak Balkani“ Patricio Masini i Marković.

„Vibak“ je četvrta italijanska kompanija koja otvara fabriku u Jagodini. Pre nje fabrike u Jagodini otvorili su „Confezioni Andrea“, „Aunde“ i „Mobil Turi“, koje zajedno zapošljavaju više od 1.000 radnika.

rtv.rs

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime