DŽIBONI U NIŠU 30. OKTOBRA, VLATKO STEFANOVSKI SPECIJALNI GOST!

0

Priznati gitarista Vlatko Stefanovski biće specijalni gost Džiboniju na koncertu 30. oktobra u hali „Čair“ u Nišu, najavila je kuća „Long play“.

„Vlatko je meni kao brat i strašno mi je drago što će biti gost na mom prvom koncertu u karijeri u Nišu. Biće super, jer Vlatko ne svira da te zadivi intelektualno. On svira animalno, iskonski… kako treba“, kaže Džiboni.

Nekadašnji frontmen kultnog makedonskog benda „Leb i sol“, Stefanovski često sarađuje sa Džibonijem, između ostalog na albumima „Judi, Zviri i Beštimje“ (1999) i „Mirakul“ (2001).

„Kad radimo u studiju Stefanovski me pita o čemu je pesma, pošto baš ne razume sve reči dalmatinskog slenga. Kad mu objasnim, on onda uzme neku drugu gitaru i da neki drugi zvuk. Vlatko sluša i zato može doći do čarolije. Moja gitara, koja nije gitara već veslo, za pet minuta u njegovim rukama zazvuči kao da je najskuplja na svetu, jer je muzika u Vlatku, a ne u vratu gitare“, objasnio je Džiboni.

Muzičar iz Splita, poznat po osobenom spoju roka, savremenog popa i dalmatinskog zvuka, kao u pesmama „Oprosti“, „Žedam“, „Libar“ ili „Tempera“, za niški koncert najavljuje „best of repertoar“.

„Najveća zvezda na mom koncertu je pesma, a u Nišu će biti sve najbolje pesme koje su ljudima najviše značile kroz sve ove godine. Moje pesme su otvoreno pismo ljudima koji dolaze na moje koncerte, ljudima do kojih ja želim doći, poziv mojoj sorti ljudi“, rekao je Zlatan Stipišić-Džiboni.

Ulaznice za Džibonijev koncert 30. oktobra u hali „Čair“, koji organizuje promoterska kuća „Long play“, koštaju 900 dinara, a prodaju se putem mreže Eventim, na prodajnom pultu u Obrenovićevoj ulici i u menjačnici „Pirana“ u Nišu.

Novosti.rs

Prethodni tekst„VIVA VOX“ U UTORAK U ĆUPRIJI
Sledeći tekstVUČIĆ U JAGODINI NA OTVARANJU „VIBAKA“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime