VUČIĆ: PLATE I PENZIJE ĆE RASTI, POLAKO

0

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas povećanje plata i penzija i istakao da će Srbija i posle septembra imati suficit u budžetu, te da javni dug ne raste.

„Sledi povećanje plata i penzija, polako… Plate i penzije ne povećevamo pred izbore, već kad prođu izbori, onda mogu da porastu. U roku od mesec dana, saznaćete sve posle dogovora sa MMF“, rekao je Vučić.

Vučić je tokom otvaranja fabrike tekstila u Ćupriji rekao da će posle trećeg kvartala ove godine, po njegovoj proceni, suficit biti najmanje 28 milijardi dinara, što je prvi put posle mnogo godina.

„Prvi put nemamo manjak u državnoj kasi, javni dug nam ne raste, neće ni dostići 75 odsto BDP, a već ćemo krenuti da ga obaramo“, rekao je Vučić.

On je rekao da će sledeće godine deficit biti još niži.

Vučić je danas u Ćupriji otvorio fabriku tekstila, turske kompanije Tibet moda, zajedno sa vlasnicima Tibet mode Burakom Galipom Akurtom i Melihom Tengulom, kao i predsednikom opštine Ćuprija Ninoslavom Erićem. Otvaranju je prisustvovao je i ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj. Vrednost turske investicije je oko milion evra.

Tanjug

Prethodni tekstSLAVENKO KUZELJEVIĆ NOVI ŠEF STRUČNOG ŠTABA FK JAGODINA
Sledeći tekstNA PROTESTU VIŠE OD 10.000 LJUDI, PREMIJER REKAO DA „NASMEJAN TO PRATI“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime