VUČIĆ: PLATE I PENZIJE ĆE RASTI, POLAKO

0

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas povećanje plata i penzija i istakao da će Srbija i posle septembra imati suficit u budžetu, te da javni dug ne raste.

„Sledi povećanje plata i penzija, polako… Plate i penzije ne povećevamo pred izbore, već kad prođu izbori, onda mogu da porastu. U roku od mesec dana, saznaćete sve posle dogovora sa MMF“, rekao je Vučić.

Vučić je tokom otvaranja fabrike tekstila u Ćupriji rekao da će posle trećeg kvartala ove godine, po njegovoj proceni, suficit biti najmanje 28 milijardi dinara, što je prvi put posle mnogo godina.

„Prvi put nemamo manjak u državnoj kasi, javni dug nam ne raste, neće ni dostići 75 odsto BDP, a već ćemo krenuti da ga obaramo“, rekao je Vučić.

On je rekao da će sledeće godine deficit biti još niži.

Vučić je danas u Ćupriji otvorio fabriku tekstila, turske kompanije Tibet moda, zajedno sa vlasnicima Tibet mode Burakom Galipom Akurtom i Melihom Tengulom, kao i predsednikom opštine Ćuprija Ninoslavom Erićem. Otvaranju je prisustvovao je i ambasador Turske u Srbiji Mehmed Kemal Bozaj. Vrednost turske investicije je oko milion evra.

Tanjug

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime