NA PROTESTU VIŠE OD 10.000 LJUDI, PREMIJER REKAO DA „NASMEJAN TO PRATI“

0

Protest inicijative Ne da(vi)mo Beograd, povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, okupio je premaproceni N1 više od 10.000 ljudi. Uz baklje i povike „Ostavke, ostavke“, i „Vučiću, lopove“, protest je završen nešto posle 20 sati, uz najavu da će uskoro ponovo biti organizivan i da se od zahteva neće odustati.

ne-davimo-bg-septembar-216Danas je premijer Srbije, Aleksandar Vučič rekao da „nasmejan to prati“.

Vučić je ocenio da je posebno zadovoljan, jer se pokazalo da je on od početka bio u pravu kada je govorio da nema nikakve veze s rušenjem nezakonito izgrađenih objekata.

„Ja sam to znao i, kao što vidite, nasmejan to pratim. To je njihovo demokratsko pravo“, rekao je Vučić posle otvaranja turske fabrike Tibet moda kod Ćuprije i dodao da to pokazuje demokratsko lice Srbije zbog čega je zadovoljan.

Na protestu su zatražene ostavke nadležnih, a ne smene, kao i utvrđivanje njihove prvo moralne a zatim i krivične odgovornosti

Protest je završen ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva u Katanićevoj 15. Tu su učesnici protesta navili budilnike kako bi “probudili srpsko pravosuđe”, jer je tužilaštvo proglasilo za tajnu ime tužioca koji postupa u slučaju rušenja objekata u četvrti Savamala.

Identitet tužioca nije saopšten čak ni nakon što je poverenik za informacije od javnog značaja naveo da takvo postupanje nije u skladu sa zakonom.

izvor N1 FOTO danubeogradu.rs

Prethodni tekstVUČIĆ: PLATE I PENZIJE ĆE RASTI, POLAKO
Sledeći tekstDRAGOVIĆ: GARDISTE JE UBILA TREĆA OSOBA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime