DRAGOVIĆ: GARDISTE JE UBILA TREĆA OSOBA

0

Ovog 5. oktobra, biće tačno dvanaest godina od pogibije gardista tadašnje Vojske Jugoslavije Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u kasarni u Topčideru – tačnije tada tajnom vojnom objektu „Karaš“.

Insjader.net donosi ekskluzivni razgovor sa šefom Odeljenja za forenzičku patologiju i medicinska istraživanja okruga Mičigen Ljubišom Dragovićem koji je obavio superveštačenje prikupljenih tragova i dokaza i izveštaj o tome dostavio Višem sudu 2008. godine.

Dragović u intervjuu za Insajder ponavlja da je gardiste ubila treća osoba, čime je osporen zvanični izveštaj da su oni stradali u medjusobnom sukobu.

Rezultati moje pretrage i revizije svih materijala indiciraju da su te ustreline izazvao neko terći”, kaže on.

Dragović navodi i da ga, pošto je izveštaj o superveštačenju dostavljen sudu u Srbiji, niko nije zvao ni da nešto objasni, svedoči ili veštači na bilo koji način.

Vojna istraga utvrdila je 2004. godine da se radi o samoubistvu i ubistvu, odnosno da je gardista Dragan Jakovljević pucao u gardistu Dražena Milovanovića, a da je potom izvršio samoubistvo.

Samo deset dana posle pogibije gardista Vrhovna komanda Vojske odlučuje da se osnuje nezavisna komisija koju su činili eksperti i predstavnici tadašnjeg državnog vrha, kako bi se utvrdile okolnosti te tragedije.

Na osnovu istih dokaza kojima je raspolagala i vojna komisija, nezavisna državna komisija utvrdila je da su gardisti ubijeni i da nalazi vojne istrage nisu tačni.

Više javno tužilaštvo u odgovoru Insajderu navodi da je ovaj postupak i dalje u predistražnoj fazi.

N1

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime