Vučić: Neću potpisati nijedan zakon koji će omogućiti istopolne brakove, iako se premijerka zalaže za to

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da neće potpisati nijedan zakon koji će omogućiti istopolne brakove, iako se premijerka Ana Brnabić zalaže za to, a ni to da postoji treći rod koji nije muškarac ili žena, prenosi N1.

„Ili nešto što se zove gender fluid – jedna dan se osećaš kao žena, drugi kao mušakarac. Sva ta ludila koja postoje u tim vok pokretima… Nek postoji kod vas, u Srbiji neće“, rekao je Vučić na Pinku.

Naveo je da je on krivac što u Srbiji nisu priznati istopolni brakovi.

„Kao što sam bio taj koji, iako postoje inicijative, iako se Ana (Brnabić) bori za to, ja sam je zamolio da dok sam predsednik ne potpisujem istopolne brakove itd. Ja sam taj koji je kriv i kad ovi iz EU nas napadaju zbog toga, super, napadajte mene, ne okrivljujte Anu Brnabić – ona se zalaže za to. Ja sam taj koji nije dao. Ja smatram da prosto – mi smo tradicionalno društvo. Ne smeta mi niko ko pripada LGBT populaciji, moj predlog je bila Ana Brnabić i mislim da je dobar predsednik Vlade, izuzetno borbena. Ali sve ovo što sam govorio – dok sam predsednik ne može. Ili ako mi objasne pa mi se nešto promeni u glavi, ali suviše sam mator za takve promene“, naveo je.

Prethodni tekstMUP: Uhapšen policijski službenik i još jedna osoba zbog pranja novca
Sledeći tekstVladika Grigorije: I Hrista je rodila žena

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime