VUČIĆ: MOJ PRIJATELJ PALMA SLEDEĆI PUT NEĆE MOĆI DA ODBIJE DA BUDE MINISTAR!(FOTO)

0

-Jedinstvena Srbija je odgovorna stranka. Danas je najlakše kritikovati, ali je JS izabrala teži put a to je odgovornost i rad. Najteže je donositi teške odluke i suštinski raditi za svoj narod. Zato sam ja zahvalan Draganu Markoviću jer kada smo seli i počeli da razgovaramo o teškim reformama, ni on ni svi u Koaliciji SPS-PUPS-JS nisu rekli to će srušiti naš ugled kod našeg članstva i kod građana Srbije, jer su reforme teške i nepopularne, ne, oni su rešili da učestvuju! Znali su da imamo plan i program i znali su da ne obmanjujemo narod, videli su da imamo podršku celog sveta. Jedinstvena Srbija i mi ćemo imati još mnogo godina teške saradnje ali ćemo uspeti – rekao je premijer Srbije, Aleksandar Vučić kao gost na izbornoj skupštini JS u Beogradu na kojoj je Dragan Marković Palma izabran za predsednika.

VUVC I PALMA

Vučič je dodao da je Marković izbegavao da prihvati neko od ministarstva.

– Moj poštovani prijatelj Dragan Marković je odbio da bude ministar kada sam tražio da bude deo vlade. Sledeći put neće moći to da izbegne! Zahvalan sam Markovićevoj stranci na načinu kako se odnosi prema Srbiji. Mi smo danas retka zemlja koja čuva svoju slobodu i ponos. Srbija ima svoju politiku, tradiciju, moral, želi da bude deo EU ali i da zadrži dobre odnose sa Rusijom. I Jedinstvenoj Srbiji i svima nama želim modernu i uspešnu Srbiju, zaključio je Vučić.

Predsednik Jedinstvene Srbije (JS) Dragan Marković Palma ponovo je danas jednoglasno izabran na tu funkciju na redovnoj Izbornoj skupštini stranke u Beogradu.

-JS puni 10 godina od formiranja i do kako je od male stranke postala poslednjih godina ključni faktor. Sa našim koalicionim partenrima 2008. godine iznenadili smo srpsku i svetsu javnost i napravili proevropsku vladu. Isto smo učinili i 2012. godine i podržali novu vladu i reforme jer smo u to verovali. Našoj stranci prišo je 17 odbora DSS. Mi smo imali trnovit put. Ako hoćete da se bavite politikom morate da idete napred, da preskačete prepreke i da budete prvi. Moje čestitke idu i Vučiću i Dačiću. Jedino za šta nikada nećemo podržati vladu je organizacija Gej parade! – rekao je Marković.

Na skupštini je govorio i lider SPS Ivica Dačić.

-Palma i ja smo prijatelji dugi niz godina i naše prijateljstvo je svake godine sve jače. Trudimo se da vodimo jednu dostojanstvenu politiku. Ako sam ja šef koalicije onda su Marković i Krkobabić moji zamenici, rekao je Dačić i opovrdgnuo Vučičevu najavu da će ,,biti kratak jer će Ivica sigurno govoriti dugo“.

Marković je poručio da je Jedinstvena Srbija državotvorna i domaćinska stranka koja podržava reforme koje sprovodi Vlada Srbije i zalaže se za člansvo zemlje u EU, kao i borbu protiv bele kuge.

Trećoj izbpornoj skupštini su prisustvovali i premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, ministar spoljnih poslova i lider socijalista Ivica Dačić, lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić, ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Antić kao i narodni poslanici iz redova vladajuće koalicije.

Skupštini su prosustvovali i ambasdador Rusije Aleksandar Čepurin i brojni prdstavnici diplomatskog kora. Prisutne je oduševio nastup Dream Team -a jagodinske plesne škole La luna.

29

FOTO Infocentrala i Foto Video Studio

Prethodni tekstSILOVATELJ STARICE NE POKAZUJE KAJANJE
Sledeći tekstPOKOSIO TROJE AUTOM I DOBIO 120 DANA DRUŠTVENO KORISNOG RADA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime