POKOSIO TROJE AUTOM I DOBIO 120 DANA DRUŠTVENO KORISNOG RADA

0

Otac dvogodišnje devojčice koju je, zajedno sa dedom i babom sa kojima se nalazila na ulici, usmrtio vozač automobila kada je zbog prebrze vožnje sleteo s puta, gađao je stolicom sudiju holandskog suda nezadovoljan zbog preterano blage kazne izrečene počinitelju.

Sudija suda u gradu Rormondu izrekla je vozaču kaznu od samo 120 dana društveno korisnog rada, ili 60 dana pritvora ukoliko ne završi rad, preneli su danas svetski mediji.

Sletevši s puta, osuđeni muškarac, koji je u času nesreće vozio brzinom od oko 120 kilometara na sat u zoni u kojoj je dozvoljena brzina ograničena na 80 kilometara na čas, na licu mestu je usmrtio devojčicu, kao i njenog dedu i babu, stare 67 i 64 godine.

 Sudija je, u obrazloženju presude, navela da osudjeniku sleduje kazna kakva se izriče u sličnim slučajevima.

Lokalni mediji, međutim, navode da je sudija takvu odluku donela iako vozač nikada nije izrazio grižu savesti i nikada se nije izvinio.

Video snimak na kojem se vidi kako ozlojedjeni otac baca stolicu i izleće iz sudnice objavljen je na Ju tjubu, nakon čega se na društvenim mrežama pojavilo mnoštvo kritika na račun izrečene kazne.
Prema navodima lokalnih medija, to pitanje je čak pokrenuto u holandskom parlamentu, a poslanik Joram van Klaveren je, navodno, oštro osudio kaznu kao „apsurdno nisku“.

Blic

Prethodni tekstVUČIĆ: MOJ PRIJATELJ PALMA SLEDEĆI PUT NEĆE MOĆI DA ODBIJE DA BUDE MINISTAR!(FOTO)
Sledeći tekstDRŽAVA UKIDA BESPLATNE UDŽBENIKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime