VUČIĆ: DRŽAVA NEMA SNAGE ZA BORBU PROTIV HULIGANA

0

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da država trenutno nema dovoljno snage za borbu protiv huligana jer je, kako je rekao, za tako nešto potreban društveni konsenzus.

Na pitanje Insajder.neta kad će država krenuti u borbu protiv huligana i kako će ta borba biti zastupljena u ekspozeu rada buduće vlade, Vučić je rekao: „Nisam o tome pisao, iako sam pisao o borbi protiv kriminala i korupcije. Taj deo sam već završio za svoj program. Nisam o tome napisao ni reč“, rekao je Vučić.

On je dodao da je pitanje huligana veoma teško pitanje.

„Nije to teško pritanje u smislu opredeljenja u kom bi vam svaki idiot od političara izgovorio: ‘Da, naša borba protiv huliganizma je potpuno jasna stvar, to ćemo mi da sprovedemo’ i na kraju nikom ništa. Veoma je teško da o tome govorim. Ako o tome budem govorio to će značiti da ćemo to da sprovedemo, ako ne, izviniću se svima za to što nemamo dovoljno snage da to uradim“, rekao je Vučić.

Kao jedan od razloga zašto država nema snage za to, Vučić je naveo nedostatak društvenog konsenzusa.

„Ako me pitate zašto nemamo dovoljno snage za to, pa nemamo dovoljno snage zato što je potreban društveni konsenzus za neke stvari. Razumeo sam vaše pitanje. Veoma mi je teško da na njega odgovorim, a u skladu s onim što budem izgovorio u ekspozeu razumećete moju poruku i imaćete pravo da me kritikujete“, rekao je Vučić.

Slučaj Hercegovačka biće rešen, ima napretka

Premijer je rekao i da njegova izjava da oni koji su rušili u Savamali nisu napravili papire ne ukazuje na to je neko iz državnih institucija dao odoborenje za rušenje noću bez rešenja.

„Taj slučaj će biti rešen. Da li jeste ili nije, nadležni organi će da reše taj slučaj, ne brinite. Mislim da ima i napretka“, rekao je Vučić.

Na pitanje Insajder.neta da li ipak ostavlja mogućnost da je neko, kao što je i sam rekao, od državnih institucija uzeo zakon u svoje ruke, Vučić je odgovorio: „Posebno bi bilo strašno da nešto negiram, a da istraga nije okončana. Mogu samo da izrazim svoju nadu, ali će sve biti završeno u skladu sa zakonom“, rekao je Vučić.

Vučić je pre nekoliko dana рекао da ga u slučaju rušenja objekata u Savamali brine to što je neko rešio da uzme pravdu u svoje ruke.

„Brine me to što je neko pomislio da može da uzme pravdu u svoje ruke. Nisu napravili papir i došli u po bela dana da to sruše, ovo je
protivzakonito i zato ćemo to da rešimo“, rekao je tada Vučić.

Na pitanje da li je pročitao izveštaj ombudmana Saše Jankovića o Savamali, on je rekao da nije, ali da je svima kazao da postupaju po uputstvima zaštitnika građana.

Na konferenciji za novinare, Vučić rekao i da nije zadovoljan racionalizacijom javnog sektora jer ona nije ni sprovedena ili nije dovoljno dobro sprovedena.

Takođe je rekao i da da će Вlada uspeti da reši pitanje preostalih 11 strateških preduzeća u restrukturiranju, kao i sudbinu onih koji su najveći problemi – RTB-а Bor, Resavice i Galenike.

Govoreći o budućoj vladi Srbije, Vučić je izjavio da još nije u prilici da govori o personalnom sastavu vlade, ali je istakao da mu trebaju borbena vlada i borbeni ljudi u njoj.

Prethodni tekstPIJAVICA OŠTETILA DRAGOCVET
Sledeći tekstPALMA U DRAGOCVETU – OBEZBEDIĆEMO MATERIJAL ZA POPRAVKU KUĆA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime