VUČIĆ ĆE SLEDEĆE NEDELJE RAZGOVARATI SA PIVARCIMA

0

Predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma primio je predstavnike Štrajkačkog odbora i  sindikata Jagodinske pivare

Predsednik Skupštine grada Jagodina razgovarao je danas sa članovima Štrajkačkog odbora i predstavnicima Sindikata Jagodinske pivare, čijih se 250 radnika nalazi u štrajku zbog odluke Agencije za privatizaciju, da se ova fabrika ne nađe u grupi zaštićenih firmi, zbog čega im preti blokada i stečaj. Marković je ocenio da je jagodinskoj lokalnoj samoupravi važno da se pivara ne ugasi, da nastavi sa radom, da se zaštiti i ne rastura njena imovina, kao i da se radnicima uplate doprinosi, poveže staž i obezbedi socijalni program za one koji su tehnološki višak i koji žele da napuste pivaru.
Prema rečima predsednika Štrajkačkog odbora Jugoslava Đorđevića koji se obratio okupljenim radnicima pivare, posredstvom lokalne samouprave postignut je dogovor  sa kabinetom premijera Aleksandra Vučića koji se nalazi u zvaničnoj poseti SAD, da premijer sledeće nedelje primi delegaciju pivare i da se tada sagledaju svi aspekti prevazilaženja i rešavanja problema Jagodinske pivare. Đurđević je dodao da radnici pivare imaju podršku lokalne samouprave i  da će štrajk i dalje biti na snazi, ali da se protesti neće održavati na ulici. On je podsetio  da su radnici pivare sa štrajkom upozorenja krenuli 27.maja i zahtevom da im se uplate doprinosi za četiri godine i poveže radni staž, da firma opstane, da se spreči stečaj i pojasni kriterijuma oko privatizacije i socijalni program za tehnološki višak, odgovornost Agencije za privatizaciju.
Razgovorima za zvaničnicima grada prethodila je protestna šetnja radnika od Jagodinske pivare do zgrade Skupštine grada.

Prethodni tekstLIPOLIZA – INTERVENCIJA BRZINSKOG SKIDANJA SALA!
Sledeći tekstKO TO TAMO PEVA – POČELA RESTAURACIJA ČUVENOG AUTOBUSA!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime