VRTIĆ „PIVARAC“ TREBALO BI DA BUDE ZAVRŠEN DO KRAJA GODINE

0

„Kamen temeljac za izgradnju vrtića ’’Pivarac’’ u Jagodini je položen krajem novembra prošle godine i mnogo sam radostan što se gradi nešto za decu jer ona su naša budućnost, izjavio je prilikom obilaska gradilišta predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i dodao da je grad Jagodina imao potrebu za gradnjom novog vrtića jer iz godine u godinu u Jagodini se sve više dece rađa i mi očekujemo da i ove školske godine imamo jedan razred prvaka više nego prethodne.

„Nastavljamo da radimo sve ono što smo radili i pre virusa korona. Najvažnije je da naša deca imaju dobre uslove u objektima gde su smeštena i da zaposleni u njima primaju redovne plate. Ovaj grad nastavlja sa izgradnjom i vrtića i kulturnog centra jer smo mi sredstva za to obezbedili. Nadam se da će ovaj vrtić biti završen do kraja ove godine i da će primiti pedesetak deteta više nego ranije, da će i deca i zaposleni imati dobre uslove u njemu, ali da ćemo zaposliti i nekoliko novih vaspitača. Uvek sam bio za to da se deca rađaju, a da mi koji se bavimo politikom obezbedimo uslove za njihove roditelje da žive od svog rada “ kazao je Marković.

Marković je istakao da je „budžet grada Jagodina pametno osmišljen tako da ekonomska kriza izazvana koronavirusom nije uticala na ekonomsku stabilnost Jagodine“.

„Mi u budžetu u poslednjih 15 godina nismo nikada imali luksuzne pozicije, već samo one od vitalnog značaja. Za građane smo u vreme vanrednog stanja podelili mnogo humanitarnih paketa i siguran sam da je to po broju stanovnika najviše u Srbiji. Naši volonteri su takođe odradili veoma dobar posao. Želim da se zahvalim svima koji su u poslednjih 5o dana radili, dolazili na posao svakodnevno i ostajali prekovremeno kako bi gradske službe funkcionisale i sva javna preduzeća i bili na usluzi građanima. Svima njima plate nisu smanjivane a bilo je i nagrađivanja “ istakao je Marković.
Marković je rekao da Srbija nastavlja punom snagom da radi i da se ekonomski razvija i najavio da će izradnja u Jagodini biti nastavljena istim tempom kao i poslednjih godina i rekao da je bio uvek za to da se radi i gradi.
„Krajem ove godine ukoliko postoji potreba za tim počećemo izgradnju još jednog vrtića“ rekao je Marković.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime