VREME JE ZA HEMIJSKI PILING LICA KOD DR JASMINE GOLUBOVIĆ

0

Hemijski pilinzi koriste se od davnina. Poznato je da su se žene drevnog Egipta, a posebno Kleopatra, kupale u mleku i trljale svoju kožu fermentisanim ljuspicama voća kako bi njihova koža bila mekša, svežija… rečju lepša. U Centru zdravlja i lepote „Glamour“ u Paraćinu vrhunski stručnjaci poput dr Jasmine Golubović rade ovaj tretman. Zakažite na 035 565 557

To su bili prvi temelji hemijskog pilinga čije su vrste i formule danas toliko unapređene da odsustva iz svakodnevnog života nema ili je ono svedeno na minimum, u koliko govorimo o srednje dubokom i dubokom hemijskom pilingu.

Zašto odabrati hemijski piling?

Možemo slobodno reći da skoro nijedna procedura na tako prirodan i temeljan način ne regeneriše kožu kao hemijski piling. U zavisnosti od toga koje se koncentracije kiselina koriste, zavisi i očekivani rezultat.

Danas se najčešće koriste pilinzi na bazi alfa i beta hidroksi kiselina (površni piling) i pilinzi srednje dubine koji se baziraju na trihlorsirćetnoj kiselini (TCA peel).

Hemijski piling se koristi kako bi se, prvenstveno, poboljšao kvalitet kože i njena tekstura.

Ten postaje prozračniji, svetliji, ujednačeniji.

Koža u celini izgleda svežije, blistavije, zdravije.

Da biste izgledali mlađe nije dovoljno samo izbrisati bore i poboljšati konture lica (botox i hijaluronska kiselina). Putem hemijskog pilinga vraćate koži mladost u pravom smislu te reči.

Šta se postiže hemijskim pilingom?

Kako funkcioniše hemijski piling?

Hemijskim pilingom uklanja se površni sloj kože, čime se mladoj, novoj koži obezbeđuje izlazak na površinu. Ovim procesom regeneracije, koža bitno dobija na kvalitetu.

Pored promene u teksturi u smislu da koža postaje mekanija, baršunastija i prozračnija povećava se i penetracija preparata u kožu, a samim tim povećava se stepen njene hidratacije.

Upravo ovaj momenat je dokaz da čak i najskuplje kreme ne moraju biti adekvatne jer je nivo njihovog prodiranja onemogućen zadebljalim površnim slojem.

Zato se hemijski piling preporučuje svim tipovima kože. Neophodan je kao uvodna procedura u sve ostale procedure, naročito kada je reč o podmlađivanju.

Koliko traje tretman i da li je bolan?

Priprema i samo nanošenje kiselina traje 10 minuta. U okviru nekih pilinga moguće je raditi i komedoekspresiju (izbacivanje mitisera) te je vreme trajanja procedure 30-ak minuta.

Maratonski kozmetički tretmani zaista su prošlost.

Obično se rade jednom mesečno, u seriji od 2 do 3 tretmana.

Ova procedura nije bolna, praćena je isključivo osećajem peckanja koje traje jako kratko.

Da li su rezultati trajni?

Ukoliko poštujete pravila nege nakon pilinga, rezultati su vrlo dugoročni.

Prvi rezultati vidljivi su već posle prve procedure i ne mogu se porediti ni sa jednim kozmetičkim tretmanom upravo zbog brzine postizanja i dužine trajanja rezultata.

Da li je procedura bezbedna i da li je potreban oporavak?

U svetu, hemijske pilinge izvode uglavnom dermatolozi i estetski hirurzi koji su za obavljanje ove procedure posebno edukovani. Zaista je potrebno da poznajete potrebe kože kako biste napravili dobar odabir pilinga, a samim tim imali i zadovoljnog pacijenta.

U pojedinim slučajevima koža se za hemijski piling mora pripremiti, kao što je i neophodno pridržavati se određenih pravila nege nakon pilinga kako bi rezulatat trajao što duže.

Pre nego što se odlučite, razmislite kome poveravate svoje lice i telo. Prepustite se nekom ko ima iskustva u izvođenju hemijskih pilinga i nekome ko odlično poznaje kožu. Samo u tom slučaju ste krajnje bezbedni.

Oporavak isključivo zavisi od vrste hemijskog pilinga. Za većinu oporavak nije potreban, vraćate se momentalno svojim svakodnevnim aktivnostima. Ukoliko je reč o pilingu TCA (trihlorsirćetnom kiselinom) potrebno je naprviti plan i odvojitii 48 h za sitno perutanje kože (recimo vikend).

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime