Vozač iz Jagodine, Dražić još uvek u skloništu kod Kijeva

1

Aleksandar Dražić, vozač iz Jagodine, je prema poslednjim informacijama u jednom od skloništa u predgrađu Kijeva. Generalni sekretar Udruženja „Međunarodni transport“ Aleksandar Spasić kaže za RTS da se rešenje ne nazire.

„Dok Rusi ne prodju pored mene i dodju u Kijev, ja ne mrdam odavde, kad budu ušli, ako udju, ja samo da stopiram da se vratim nazad za Rusiju, zatim preko Belorusije, Poljske za Srbiju“ kaže Dražić i dodaje da gubi nadu da se situacija može rešiti.

„Šta je sa kamionom zaista ne znamo, on je nekom parkingu, u ovom trenutku kamion je najmanje bitna stavka. Apelujemo na sve nadležne i na sve koji imaju bilo kakve ideje kako da Dražića izvučemo iz Kijeva, ali i kako da četvorica vozača sa graničnog prelaza se vrate u Poljsku“, navodi Spasić.

Ističe da su u kontaktu sa četvricom vozača koji su na graničnom prelazu sa Poljskom. Za neke je ovo dvanaesti, za neke trinaesti dan da sede u svojim kamionima. Dodaje da su četvorici kamiondžija oduzeta dokumenta.

„Nemaju pasoš, ne zna se i dalje zašto se drže, jer se samo govori o robi, rešenje se ne nazire“, poručuje Spasić.

Granični prelaz Jagodin je otvoren za prazna vozila i za kamione sa robom za Evropsku uniju. Stopiran je za one koji sa robom idu iz Rusije ili na rusko tržište, što je slučaj sa srpskim kamionima.

Prethodni tekstPreminuo Nebojša Petrović
Sledeći tekstNebojša Petrović biće sahranjen u rodnom Bagrdanu

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime