Nebojša Petrović biće sahranjen u rodnom Bagrdanu

0
U Jagodini je posle kraće i teške bolesti preminuo Nebojša Petrović, direktor Kulturnog centra „Svetozar Marković“. Nebojša Petrović biće sahranjen u sredu 9. marta u Bagrdanu.
„Nebojša Petrović se na čelu Kulturnog centra Jagodina nalazio od 2010. godine nesebično radeći na poslovima kulture i umetnosti.
Rođen je 9. septembra 1979. godine. Gimnaziju „Svetozar Marković“ završio je u Jagodini nakon čega je nastavio obrazovanje na Filološkom fakultetu u Beogradu, na grupi za srpski jezik i književnost. Završio je Višu ekonomsku školu u Peći i Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije, Beograd.
Od 2008. godine bio je zaposlen u Turističkoj organizaciji grada Jagodine, a od 2010. godine u Kulturnom centru „Svetozar Marković“ Jagodina, gde je u tri mandata obavljao poslove direktora.
U više navrata objavljivao je stihove u časopisu „Zavičajni stiholov“.
Recenzent je knjige „O Bagrdanu i Bagrdancima“ (po blagoslovu vladike šumadijskog Jovana u izdanju Šumadijske eparhije).
Bio je član Izvršnog odbora Saveza amatera Srbije.
Nebojša Petrović posvećeno je radio na održavanju kontinuiteta i unapređenju programskih aktivnosti Kulturnog centra, niz godina rukovodio je pozorišnim festivalom „Dani komedije“ manifestacijom „Jagodinsko kulturno leto“ i zaslužan je za formiranje i afirmaciju Evropskog festivala animiranog filma dece i mladih – Animator festa. Održavao je saradnju sa školama, udruženjima i asocijacijama u oblasti pozorišnog i muzičkog stvaralaštva kao i društvima koja neguju tradiciju i običajno nasleđe našeg naroda. Pored obavljanja poslova direktora Kulturnog centra, Nebojša je nastavio da se zalaže za promociju turizma u Jagodini.
Ostaće nedovršeni njegovi brojni planovi o unapređenju i profesionalizaciji rada Kulturnog centra.
U našim srcima ostaće upamćen ne samo kao rukovodilac već i kao dobar saradnik i prijatelj.
Nedostajaće nam njegov osmeh i vedar duh.
Nebojša Petrović biće sahranjen u sredu 9. marta u Bagrdanu“ objavio je kolektiv Kulturnog centra Jagodina.
Prethodni tekstVozač iz Jagodine, Dražić još uvek u skloništu kod Kijeva
Sledeći tekstTinejdžer ispred škole u Paraćinu zadobio teške telesne povrede

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime