VOZ UKRAŠEN IKONAMA I FOTOGRAFIJAMA FRESAKA U PONEDELJAK U JAGODINI

0
Beograd, 13. januara 2017 - Unutrasnjost voza za zeleznicku liniju Beograd - Kosovska Mitrovica. Promotivna voznja bice organizovana 14. januara sa polaskom voza sa Glavne zeleznicke stanice Beograd. FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ dr

Preduzeće „Srbija Voz“ je saopštilo da će od sutra, 27. marta „dizel-motorni voz, ukrašen motivima srpske kulturno-istorijske baštine sa Kosova i Metohije, saobraćati na relaciji Kraljevo-Jagodina-Kraljevo“.

„Građani ovog dela Srbije biće u prilici da se voze i vide tematski ukrašeni voz“ koji će polaziti iz Kraljeva u 4:20 i u 14:40 sati, a iz Jagodine u 8:21 i 18:31.

O narednim relacijama na kojima će ovaj voz da saobraća, javnost će biti blagovremeno obaveštena„, najavio je „Srbija Voz“.

Taj voz, dekorisan fotografijama fresaka i drugim, s natpisima na 21 jeziku „Kosovo je Srbija“, 14. januara je krenuo na prvo putovanje, za Kosovsku Mitrovicu. Međutim, pošto su Vlasti Kosova najavile da ga neće pustiti i poslale policijske jedinice na prugu, zaustavljen je u Raškoj, na poslednjoj stanici pre administrativne linije sa Kosovom.

Voz je posle višesatnog čekanja vraćen za Beograd iz bezbednosnih razloga.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime