Voštane figure dva egipatska predsednika u Muzeju voštanih figura

0

U četvrtak 18. aprila u 17 sati u Muzeju voštanih figura u Jagodini biće postavljene nove voštane figure – egipatskih predsednika Gamal Abdel Nasera i Abdel Fattah el-Sisia.
– Guverner egipatske regije Crveno more general Ahmed Abdalah je prilikom posete Jagodini predložio da u Muzeju voštanih figura u Jagodini postavimo voštane figure nekadašnjeg predsednika Egipta Gamala Abdela Nasera i aktuelnog predsednika Egipta Abdel Fatah al-Sisija. Naser i nekadašnji predsednik bivše Jugoslavije Josip Broz Tito bili su bliski prijatelji i tadašnja saradnja između Egipta i Jugoslavije bila je na veoma visokom nivou. Mi te odnose između Egipta i Srbije moramo da vratimo na nivo kakav je bio u vreme Tita i Nasera, rekao je predsednik skupštine grada, Dragan Marković Palma.

Egipatska delegacija bila je u poseti Jagodini krajem februara. 

– Zahvaljujem se što je gospodin Palma prihvatio ovu ideju i što će voštane figure nekadašnjeg predsednika Egipta Nasera i današnjeg Sisija biti postavljene u Muzeju voštanih figura u Jagodini. Kada od juna meseca krene redovna direktna avionska linija Beograd – Kairo, biće mnogo jednostavnije da srpski turisti dođu u Egipat ali i da egipatski turisti dođu u Srbiju i učinićemo sve da povećamo ekonomsku saradnju između Egipta i Srbije – rekao je guverner Crvenog mora, general Ahmed Abdalah.

Prethodni tekstBacili stari kauč na sred puta
Sledeći tekstOdluka o rešavanju stambenih potreba izbeglica biće objavljena 17. aprila

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime