VODOPAD U JAGODINI VEĆ OKUPILJA POSETIOCE, DOLAZE DA GLEDAJU KAKO SE GRADI!

0

Ni nedeljom radovi na izgradnji veštačkog vodopada u Jagodini ne jenjavaju. Predsednik Skupštine Jagodine Dragan Marković Palma kaže da se u Jagodini gradi najveći veštački vodopad na Balkanu, koji će biti završen do kraja meseca.

5– Veštački vodopad će biti jedna od najboljih turističkih atrakcija u Srbiji i na Balkanu – rekao je Marković i istakao da će svi koji dođu u Jagodinu, poželeti da pogledaju vodopad i da se slikaju pored njega.

Predsednik jagodinske skupštine je dodao i da će uz vodopad posetioci moći da se “opuste i reše svoje psihičke probleme”.

Trenutno, bazen koji će činiti JEZERO a koje se nalazi u osnovi vodopada zapremine je 200 kubika. Stubovi koji će držati platformu odakle će voda ići i padati u jezero, visoki su od 7 do 12m. Postojaće dve vodene zavese dugačke 12 m. Na izgradnji je svakog trenutka angažovano oko 30 radnika građevinaca.

3Završetak grubih radova očekuje se 23. maja, a posle toga sledi sređivanje.

Osim fontane koju čini vodena zavesa duga 120 m i koja je prava atrakcija posebno u večernjim satima kada svetla menjaju boje, a koja okuplja već sada veliki broj posetioca iz cele Srbije, mnogi dolaze i da gledaju radove na izgradnji vodopada. Svakodnevno u restoranu „Potok“ u istoimenom parku radove nadgleda idejni tvorac projekta fontane i vodopada i predsednik jagodinske skupštine Dragan Marković Palma.

248tekst i foto Anita Đukić

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime