VMŠSS U ĆUPRIJI OBELEŽILA SLAVU

0

Na Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija Ćuprija rezanjem slavskog kolača i svečanom dodelom diploma svršenim studentima, obeležena krsna slava Sv. Jovan Zlatousti.

Direktor dr sci. med. Hristos Aleksopulos uručio je preko 350 diploma studentima koji su diplomirali u periodu od 27. januara do 27. novembra, 2018 godine. U svom pozdravnom govoru direktor se zahvalio studentima što su izabrali VMŠSS kao put za postizanje svojih profesionalnih i životnih ciljeva, ističući da se ulažu svi napori kako bi se budućim generacijama omogućili što bolji uslovi za studiranje.

Šestoro najboljih diplomiranih studenta 17. generacije, sa najvišom prosečnom ocenom, je pored diplome dobilo knjigu i tablet računar.

„Danas je u našoj školi veliki dan kada slavimo dva zaveštanja. Zaveštanje prošlosti kroz simbol Svetog Jovana Zlatoustog, duhovnog zaštitnika ove institucije ali i metafore svetovne i kulturne baštine naših predaka i drugo zaveštanje kao obećanje ovih mladih ljudi čiji trogodišnji rad danas krunišemo diplomama. Obećanje da će opravdati poverenje svojih roditelja i profesora i kroz primenu znanja koje su ovde stekli izgraditi sebi budućnost radeći posao koji spada među najhumanije. Neka vaš uspeh bude nasleđe novim generacijama.“- rekao je profesor Aleksopulos, citirajući zatim patrijarha Pavla: „Čovek ne može birati vreme u kojem će se roditi i živeti. Od njega ne zavisi ni od kojih roditelja, ni od kog naroda će se roditi, ali od njega zavisi kako će on postupati u datom vremenu: da li kao čovek ili kao nečovek, bez obzira na to u kojem narodu i u kojoj državi.“

Nakon formalnog dela dodele diploma studentima, upriličena je i predstava „Maturanti“ za sve diplomce i goste.

Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija slavi Sv Jovana Zlatoustog kao školsku slavu od 2005. godine kada, Vladika Braničevski presekao kolač i osveštao nove prostorije Škole.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime